08 Αυγούστου, 2016

ΙΚΕΤΗΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Όλες του τις ελπίδες, στο Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει εναποθέσει ο Ταγίπ Ερντογάν. Μετά τον ‘πόλεμο’ που έχει κηρύξει στο ΝΑΤΟ, που το κατηγορεί συνεχώς ως την υποκινήτρια δύναμη του πραξικοπήματος, ελπίζει πως θα βρει σύμμαχο στη Μόσχα.

«Θα είναι μία ιστορική επίσκεψη, μία νέα αρχή. Στις συνομιλίες με τον φίλο μου Βλαντίμιρ, πιστεύω, θα ανοίξει μία νέα σελίδα στις διμερείς σχέσεις. Οι χώρες μας έχουν πολλά να κάνουν μαζί», δήλωσε ο Ερντογάν σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS , δύο ημέρες πριν από την επίσκεψή του στη Μόσχα.

Αυτό θα είναι το πρώτο επίσημο ταξίδι του Ερντογάν στο εξωτερικό μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου ενώ έρχεται μετά την αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Θυμίζουμε την κατάρριψη από τους Τούρκους του ρωσικού πολεμικού αεροπλάνου στις 24 Νοεμβρίου του 2015.

Τι χρειάζεται ο Ερντογάν; τα πάντα. Στρατιωτικό αντίβαρο στο εχθρικό, σε αυτή τη φάση, ΝΑΤΟ. Σύμμαχο στο μέλλον που θα διαμορφωθεί στη Συρία (Κουρδικές διεκδικήσεις). Οικονομική ενίσχυση και με τουρισμό και με εισαγωγές τουρκικών, αγροτικών προϊόντων στη Ρωσία.

Επενδύσεις σε μία αγορά 80.000.000 εκατομμυρίων κατοίκων στη Μικρά Ασία. Τέλος ενεργειακές συμφωνίες για φυσικό αέριο. Στην ουσία, ζητά τη σωτηρία της χώρας του, με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί αυτή τη στιγμή.


 


Δεν υπάρχουν σχόλια: