08 Αυγούστου, 2016

ΑΠΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ

 

Προσβολή για όλη την Ελλάδα, θα μπορούσε να θεωρηθεί η πράξη του αμερικανικού δικτύου να αποκαλέσει την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της «Μακεδονίας» ως Μακεδονία  κατά την διάρκεια της εισόδου της ολυμπιακής ομάδας της ΠΓΔΜ στο Μαρακανά.

Αλλά σαν να μην έφτανε αυτό, ο παρουσιαστής του «Today Show» Matt Lauer διαστρέβλωσε άσχημα την ελληνική ιστορία, προκαλώντας τρομερές αντιδράσεις. Είπε πως ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν ολυμπιονίκης, και ΜΑΛΙΣΤΑ με 3 χρυσά μετάλλια στους αγώνες της αρχαιότητας.

Θεαματικών διαστάσεων ήταν οι αντιδράσεις καθώς, τηλεθεατές χρήστες του Facebook και Twitter καταδίκασαν την συμπεριφορά του παρουσιαστή αλλά και το τηλεοπτικό δίκτυο NBC, ζητώντας από το κανάλι να απολογηθεί στους Έλληνες για την παραχάραξη της ιστορίας.

Οι αντιδράσεις συνεχίστηκαν και το Σάββατο, επισημαίνοντας ότι ο Matt Lauer δεν διαθέτει ούτε την στοιχειώδη ακαδημαϊκή μόρφωση για να μεταδώσει ένα τόσο μεγάλο αθλητικό γεγονός, αγνοώντας σημαντικά ιστορικά γεγονότα και προσβάλλοντας μια ολόκληρη χώρα και τον λαό της”.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: