08 Αυγούστου, 2016

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Με προσκόμματα που υψώνονται εκ των έσω και βραχυκυκλώνουν ακόμη και το κυβερνητικό επιτελείο, προχωρεί το σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων της κυβέρνησης, ανοίγοντας ένα νέο πεδίο σκληρής αντιπαράθεσης με την Αντιπολίτευση.

Tα περί αναλογικής σύνθεσης του οργάνου που θα οδηγήσει το νέο σχήμα της κεντροαριστεράς σε συνέδριο που προανήγγειλε η Φ.Γεννηματά προκάλεσαν δυσαρέσκεια στο Ποτάμι. «Αν εκλεγεί ο Στ.Θεοδωράκης αρχηγός της παράταξης από τη βάση θα πρέπει να έχει ένα πασοκικό συμβούλιο» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Άστατο καιρό με βροχές και τοπικές καταιγίδες προβλέπει η ΕΜΥ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα αρχικά στην κεντρική και δυτική Μακεδονία, το βόρειο Ιόνιο, τα βόρεια τμήματα της Ηπείρου και πιθανόν τα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, αλλά μετά το μεσημέρι θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά.

Για τη Δευτέρα ορίστηκε η δίκη των Κώστα Σακκά και Μάριου Σεϊσίδη στο Β´ Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για σειρά πλημμεληματικών πράξεων. Οι δύο κατηγορούμενοι ζήτησαν και έλαβαν προσωρινή αναβολή της δίκης τους. Πενταμελής συμμορία Ιταλών που διέπραττε κλοπές και ληστείες στη Μύκονο εξαρθρώθηκε το Σάββατο από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος. 

Σε συνεργασία με κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής. Οι δράστες χρησιμοποιούσαν δίκυκλα οχήματα με τα οποία προσέγγιζαν πεζούς και τους αφαιρούσαν μεγάλης αξίας επώνυμα ρολόγια χειρός.

Κόσμος: Τουλάχιστον 40 είναι οι νεκροί στο Μεξικό από τις κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις στα ανατολικά της χώρας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Την κακοκαιρία έφερε ο τυφώνας Ερλ, που πλέον έχει εξασθενήσει, ωστόσο η άλλη πλευρά της χώρας ετοιμάζεται για την τροπική καταιγίδα Χαβιέ.

Σε μια προσπάθεια να ξεπεράσει μια εβδομάδα προβλημάτων, ο Ντόναλντ Τραμπ σκοπεύει να παρουσιάσει τις γενικές γραμμές του προγράμματός του για το εμπόριο, τους φόρους και τις ρυθμίσεις του απέναντι στην Χίλαρι Κλίντον.

Σε τηλεοπτικό διάγγελμα θα προχωρήσει ο αυτοκράτορας της Ιαπωνίας, μόλις το δεύτερο στα 26 χρόνια που βρίσκεται στο Θρόνο. Ο Ακιχίτο αναμένεται να ανακοινώσει ότι παραχωρεί μέρος των καθηκόντων του στον διάδοχο-γιο του, χωρίς να μιλήσει άμεσα για παραίτηση.

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση ανάγκης μία μέρα μετά τον θάνατο τουλάχιστον 21 ατόμων στις πλημμύρες που προκάλεσαν οι ξαφνικές καταιγίδες. Μεταξύ των νεκρών και παιδιά, είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας, προσθέτοντας ότι συνεχίζονται οι έρευνες για έξι αγνοούμενους.

«Εάν ο λαός θέλει την θανατική ποινή, τα πολιτικά κόμματα θα ακολουθήσουν τη βούλησή του» δήλωσε ο Ερντογάν μιλώντας ενώπιον ενός και πλέον εκατομμυρίου πολιτών στην μεγαλειώδη συγκέντρωση το βράδυ της Κυριακής στην πλατεία Γενί Καπί, στην Κωνσταντινούπολη. 

Ο Ερντογάν θέλει να κορυφώσει την φιέστα επικράτησης επί των πολιτικών αντιπάλων του μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου.

Οικονομία: Η διαδικασία έκδοσης των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ βρίσκεται σε εξέλιξη και, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, τα ραβασάκια αναμένεται να αναρτηθούν στο Taxis πριν από τον Δεκαπενταύγουστο. Υπάρχουν όμως λάθη στο Ε9 που στοιχίζουν ακριβά.

Το δικαίωμα της δεύτερης ευκαιρίας στις 100 δόσεις θα λειτουργήσει προς όφελος των δημόσιων ταμείων και της επιβίωσης πολλών επιχειρήσεων, δήλωσε την Κυριακή ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης.

Τέλος στα «σκιώδη» ενοίκια που εισπράττουν κάθε χρόνο χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων μέσω του Airbnb και άλλων ιστοσελίδων που προσελκύουν εκατομμύρια μισθωτές σκοπεύει να θέσει η κυβέρνηση, αποκαλύπτει Το Βήμα της Κυριακής.

«Είμαι κατηγορηματικά αντίθετος στην πώληση του 17% της ΔΕΗ και αυτή ακριβώς είναι η θέση της κυβέρνησης» δηλώνει ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης. Ο υπουργός ασκεί κριτική στον επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιο Πιτσιόρλα.

Τον λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ στέλνει τις επόμενες ημέρες ηλεκτρονικά το υπουργείο Οικονομικών σε 7.000.000 ιδιοκτήτες ακινήτων. Με βάση τα στοιχεία που διέρρευσε την περασμένη Παρασκευή το υπουργείο, 690.000 φορολογούμενοι θα πληρώσουν παραπάνω φόρο σε σύγκριση με πέρσι, όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής.

Αθλητισμός: Την πρώτη του νίκη στο Ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου του Ρίο πέτυχε το Μεξικό. Οι κάτοχοι του χρυσού μεταλλίου στη διοργάνωση του Λονδίνου έκαναν επίδειξη δύναμης απέναντι στα Νησιά Φίτζι και με το τελικό 5-1 πέρασαν στην κορυφή του 3ου ομίλου μετά από 2 αγωνιστικές. 

Έστω και προσωρικά καθώς αργότερα θα αναμετρηθούν, Γερμανία και Νότια Κορέα. Αν και βρέθηκε να χάνει στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, η Πορτογαλία, ανέτρεψε τα εις βάρος της δεδομένα πριν τη λήξη του πρώτου μέρους και με το τελικό 2-1 επί της Ονδούρας έκανε το 2Χ2 στον 4ο όμιλο.

Στο περιθώριο των εξελίξεων που υπάρχουν στο Λιμάνι (και θα συνεχίσουν να υπάρχουν τις επόμενες ώρες, αφού αναμένεται να ανακοινωθεί ο αντικαταστάτης του Σάντσεθ με πιθανότερο τον Λεονάρντο), ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα στην Τουρκία από την Μπεσίκτας με 1-0, σε φιλικό αγώνα που πραγματοποιήθηκε με φόντο το Europa League.

Ο πρώτος φετινός ποδοσφαιρικός τίτλος στην Αγγλία φέρει τις υπογραφές των Ζοζέ Μουρίνιο και Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Ο Πορτογάλος τεχνικός οδήγησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην κατάκτηση του Σούπερ Καπ (Community Shield), με τον Σουηδό να σημειώνει το δεύτερο και νικητήριο γκολ της νίκης επί της Λέστερ με 2-1 στο Γουέμπλεϊ, σκοράροντας στο 83ο λεπτό.

Γεγονός θα γίνει μέσα στα επόμενα 24ωρα η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της ότι ο Πολ Πογκμπά έλαβε άδεια από τη Γιουβέντους για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις.

Με την προοπτική να ολοκληρωθεί η απόκτησή του από τους «μπέμπηδες». Από το πρωί της Κυριακής είχαν «βουΐξει» τα ιταλικά ΜΜΕ ότι ο Γάλλος διεθνής άσος θα περάσει από τις καθιερωμένες εξετάσεις, κάτι που επιβεβαιώθηκε με τον πιο επίσημο τρόπο από τον αγγλικό σύλλογο.

Το ξεκίνημα της προπονητικής καριέρας του Ζινεντίν Ζιντάν ήταν πραγματικά ονειρεμένο. Ο Γάλλος σούπερσταρ, αντικατέστησε τον Ράφα Μπενίτεθ στην τεχνική ηγεσία της Ρεάλ Μαδρίτης και στη συνέχεια την οδήγησε στην κατάκτηση του 11ου Champions League της ιστορίας της ενώ πανηγύρισε το διπλό επί της Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου».

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: