22 Ιουλίου, 2016

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΠ

 

Οι εξελίξεις στα ελληνο-τουρκικά μπορεί να είναι απρόβλεπτες. Το θρίλερ που μπορεί να ζήσουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή, φαίνεται πως είχε έναρξη χθες βράδυ. Παρόλο που δεν επιβεβαιώθηκε επίσημα ποτέ, φαίνεται πως χθες βράδυ ομάδα βατραχανθρώπων χθες ξεκίνησε από τη Ρόδο, με προορισμό τη Σύμη, ώστε να εμπλακεί αν χρειαστεί στο κυνηγητό των Μπορντώ Μπερελί.

Πιθανότατα όπως επιμένουν καλά ενημερωμένες στρατιωτικές πηγές ανακλήθηκαν καθοδόν, προκειμένου να μην ανέβει κι άλλο το θερμόμετρο της έντασης στην περιοχή. Το χθεσινό βράδυ ήταν μακρύ για το ΓΕΕΘΑ και το Υπουργείο Αμύνης μας. Η επιχειρησιακή ετοιμότητα ήταν στον ύψιστο βαθμό, όλοι ήταν έτοιμοι να εμπλακούν σε σύρραξη, αν δινόταν η εντολή. 

Η δε ΕΥΠ ήταν σε αναβρασμό, λαμβάνοντας και αξιολογώντας συνεχώς των τεράστιο όγκο πληροφοριών που ελάμβανε. Ακόμα και τώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, το κυνήγι του τουρκικού στρατού για να ανακαλύψει και εξοντώσει τους Μπορντώ Μπερελί είναι σε εξέλιξη. 

Πολλοί αναλυτές πιστεύουν ότι επιθυμούν να περάσουν στην Ελλάδα, πιθανολογώντας πως θα ανταλλάξουν πληροφορίες για να γίνουν δέκτες ασύλου, ή πως θα περάσουν ως πρόσφυγες για να προχωρήσουν στην υπόλοιπη Ευρώπη. Πάντως όσον αφορά τα χθεσινοβραδινά γεγονότα της Σύμης, κανείς δεν επιβεβαιώνει τίποτα και όλοι προσπαθούν να υποβαθμίσουν το γεγονός. Η ελληνική πλευρά επισήμως μιλά για μία λογική επιφυλακή των ελληνικών δυνάμεων, εμφανιζόμενη σαφώς καθησυχαστική προς την κοινή γνώμη. 

Τέλος, με τη δέουσα επιφύλαξη, σας αναφέρουμε πως πληροφορίες από το νησί της Σύμης αναφέρουν, και κύκλοι της δημοτικής αρχής επιβεβαιώνουν, ότι δύο νεαροί Τούρκοι-ο ένας εξ’ αυτών δήλωσε γιος καθηγητή πανεπιστημίου-χωρίς «ταυτότητα», διαβατήρια και άδεια εισόδου, συνελήφθησαν στο νησί -στην περιοχή Ταβίρι- και κρατούνται, μέχρι να ελεγχθούν τα στοιχεία τους. Η κατάσταση είναι έκρυθμη αλλά ελεγχόμενη. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: