05 Ιουλίου, 2016

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Η ΡΩΣΙΚΗ ΔΟΥΜΑ

 

Σε δήλωση του, ο Sergey Naryshkin, πρόεδρος της κρατικής Δούμας της Ρωσίας είπε, «Η Ελλάδα είναι ένας παλιός και αξιόπιστος φίλος της Ρωσίας», και παράλληλα αναφέρθηκε στο δημοψήφισμα του Grexit , αλλά και στον διωγμό των χριστιανών από την Μέση Ανατολή.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν σε στρογγυλό τραπέζι, έχοντας σαν θέμα τις πολιτισμικές πτυχές των διμερών σχέσεων, με την συμμέτοχη πολλών ανθρώπων των γραμμάτων. Ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας αναφέρθηκε στην χιλιόχρονη σχέση Ελλάδας-Ρωσίας, μίλησε για τις κοινές άξιες που τις ενώνουν, και ότι ρίζες της φιλίας αυτής ξεκινούν από την Κριμαία όταν ο τσάρος Βλαδίμηρος, «πήρε την ελληνική πίστη και βαφτίστηκε ορθόδοξος χριστιανός».

Στην συνεχεία πρόσθεσε: «Και είναι σημαντικό, επίσης, ότι πριν από ένα χρόνο, στις 5 Ιουλίου 2015, όλος ο κόσμος παρακολουθούσε με αγωνία, το πώς οι Έλληνες ψήφιζαν για τους τρόπους διεξόδου από την κρίση. Πιστεύω, ότι τέτοιου είδους προβλήματα μπορούν πάντα να λύνονται με βάση την αυτοπεποίθηση, με σεβασμό στη χώρα, στο λαό και στην κυριαρχία του κράτους».

Έπειτα, ανάφερε την συμμέτοχη 27 χώρων στην διακοινοβουλευτική συνέλευση, «ακριβώς όσες θα μείνουν (στην Ε.Ε.) μετά την έξοδο από την Ε.Ε., της Βρετανίας», και ότι «επιτρέπει να προσεγγίζονται πολλά ζητήματα από διαφορετική ματιά από την άποψη των χριστιανικών αξιών που ενώνουν εκατομμύρια κόσμου, παγκοσμίως.» 

Έδωσε σαν παράδειγμα, τις διώξεις των χριστιανών από την Μέση ανατολή που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια και δήλωσε για το Ιράκ ότι «η χριστιανική κοινότητα της χώρας μειώθηκε κατά δέκα φορές».

«Είναι μια ανθρωπιστική καταστροφή και την ευθύνη θα πρέπει να φέρουν αυτοί, που με βομβαρδισμούς και πολεμικές επιχειρήσεις καταστρέφουν την ειρηνική ζωή και σκορπίζουν το θάνατο σε αυτές τις πόλεις» είπε και έπειτα τόνισε ποσό χαρούμενος είναι για την αυριανή επίσκεψη στο άγιο Όρος.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: