05 Ιουλίου, 2016

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

 

Τεχνητή Απαξίωση> Αποτίμηση Αξίας από κερδοσκόπους-υποψήφιους αγοραστές> Ξεπούλημα προστατευόμενο από φωτογραφικούς νόμους > Αρπαγή της Υπεραξίας από τους κερδοσκόπους. Συνοπτικά αυτός είναι ο τρόπος υφαρπαγής της περιουσίας της Ελλάδας και των Ελλήνων.

Απλά και ξεκάθαρα για να μην υπάρχουν απορίες. Ο σκοπός είναι αυτός που αναφέραμε. Ο τρόπος είναι μέσω των κόκκινων δανείων που θα τα υφαρπάξουν, ορισμένα ήδη το έχουν κάνει, ξένα ‘κοράκια της οικονομίας’.

Στόχος είναι συγκεκριμένες εταιρείες, να περιέλθουν στα χέρια κερδοσκοπικών funds. Ύπουλο παιχνίδι για τον έλεγχο μεγάλου τμήματος της ελληνικής οικονομίας παίζουν ξένοι «επενδυτές». Το σχέδιο εξυφαίνεται, έτσι ώστε να ελεγχθούν οι τράπεζες και εν συνεχεία τα «κόκκινα» δάνεια. Τα προβλήματα έχουν διαφανεί σε τρία επίπεδα:

1.Ακρωτηριάζεται η σύνδεση με την πραγματική οικονομία. Όλοι αντιλαμβανόμαστε πως όταν κανείς δε δανείζει, επενδύσεις δεν πρόκειται να γίνουν. Ποιοι έχουν χρήματα; Τα ξένα funds. Σοβαροί επενδυτές από το εξωτερικό πάντως αποκλείεται να έρθουν με τέτοια φορολογία.

2.Αιφνίδιες αλλαγές στο ΤΧΣ. Σε δεύτερο επίπεδο πολύ σοβαρές δείχνουν να είναι οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Σε ό,τι αφορά το ΤΧΣ, η επιτροπή αξιολόγησης, που αποτελείται από έξι μέλη με πρόεδρο τον Francesco Papadia, αφού αξιολόγησε τη διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έκρινε ότι πρέπει να αντικατασταθούν τουλάχιστον τα τρία μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής. 

Πρόκειται για τον διευθύνοντα σύμβουλο Αρη Ξενόφο, τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο Γιώργο Κουτσό και το μέλος Αναστάσιο Γάγαλη. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής ενημερώθηκαν από την επιτροπή αξιολόγησης πως δεν πληρούν τα κριτήρια και πρέπει άμεσα να παραιτηθούν. 

Οι εκτιμήσεις μιλούν για δυσχερή εξέλιξη που θα είναι δύσκολο και να ανατραπεί. Ξαφνικά δηλαδή τρεις Έλληνες σε καίριες θέσεις κρίνονται ακατάλληλοι. Ποιοι θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους;

3.Κερδοσκοπικά funds επιχειρούν να ελέγξουν τις διοικήσεις των τραπεζών. H τρίτη παρέμβαση δείχνει να αφορά την καρδιά των τραπεζών, δηλαδή τα διοικητικά τους συμβούλια με άμεσο και ευθύ τρόπο όπως αυτή επιχειρείται να γίνει στη μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα, την Τράπεζα Πειραιώς. 

Δεν επιθυμούν οι ξένοι τον έλεγχο μέσω των μετοχών. Αυτό σημαίνει επένδυση. Θέλουν μέσω της τοποθέτησης ‘αχυρανθρώπων’ στις διοικήσεις ώστε να ολοκληρωθεί ‘αναίμακτα’ το ξεπούλημα της χώρας. Αναίμακτα γι αυτούς. Όχι για εμάς.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: