26 Ιουνίου, 2016

«Ο ΠΟΥΤΙΝ ΠΑΝΤΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ…»

 

Μεγάλη νίκη για τον Ρώσο πρόεδρο, χαρακτήρισε το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος ο πρώην Αμερικανός Πρέσβης στη Ρωσία, Michael McFaul, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.  

Σε αντίστοιχες δηλώσεις προχώρησε και η Βρετανία, δημιουργώντας αρνητικές εντυπώσεις, την ίδια ώρα που ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωνε πως αρχίζει νέο κεφάλαιο για τις σχέσεις των δυο κρατών. 
 
«Σοκαρισμένος από τη ψήφο του Brexit! Oι χαμένοι, ΕΕ, ΗΒ, ΗΠΑ αυτοί που πιστεύουν σε μια ένωση ισχυρής ενωμένης δημοκρατικής Ευρώπης. Οι νικητές: Ο Β.Πούτιν» είπε χαρακτηριστικά ο McFaul.  

Στην συνέχεια ο πρώην αμερικανός πρέσβης, συνεχάρη τον πρόεδρο της Ρωσίας, τον Υπουργό Εξωτερικών, τον Αναπληρωτή πρωθυπουργό Ν.Ρογκόζιν και τον επικεφαλής διεθνών σχέσεων της Δούμας, Α.Πουσκόφ!

Βέβαια τα σχόλια του κ. McFaul συνεχίστηκαν, ως εξής: «Ο Β.Πούτιν πάντα κερδίζει έτσι δεν είναι;» Όχι πάντα αλλά είναι μια τεράστια νίκη για τους στόχους της εξωτερικής πολιτικής του Πούτιν». 

Από την πλευρά του βέβαια, ο Ρώσος ηγέτης Βλαντίμιρ Πούτιν απάντησε πως: "Πριν τη ψήφο και μετά, έχω ήδη πει ότι δεν έχουμε επέμβει με οποιοδήποτε τρόπο ούτε μιλήσαμε για το θέμα αυτό, παρακολουθούσαμε πολύ στενά τη διαδικασία αλλά δεν επηρεάσαμε ούτε καν προσπαθήσαμε".

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: