26 Ιουνίου, 2016

ΤΡΕΜΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

 

Έτοιμος για αιφνιδιαστικό ανασχηματισμό φαίνεται να είναι ο Πρωθυπουργός μέσα στα επόμενα 24ωρα. Το ενδεχόμενο αυτό δεν το συζητά καθόλου ο κ. Τσίπρας, ούτε με τους στενότερούς του συνεργάτες. Το Υπουργικό Συμβούλιο ήταν να συνεδριάσει την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά τελικά ανεβλήθη επ’ αόριστον.

Υπουργικό συμβούλιο κομβικής σημασίας, αφού συνέπιπτε με το κλείσιμο της αξιολόγησης, αλλά θα τίθονταν και οι στόχοι της κυβέρνησης για το επόμενο τρίμηνο. Πανικός επικρατεί στο κυβερνητικό σχήμα, λόγω του επικείμενου ανασχηματισμού, που ετοιμάζει ο Πρωθυπουργός. Πολλοί εκ των νυν υπουργών νιώθουν το συναίσθημα της ανασφάλειας, φοβούμενοι ότι «θα πάνε σπίτι τους» μετά από την αλλαγή που επίκειται. 

Η κατάσταση αυτή φαίνεται να μην αρέσει καθόλου στην συμπολίτευση, αφού πιστεύουν ότι προκαλείται πόλωση και δυσπραγία στον κυβερνητικό μηχανισμό με τις φημολογίες επικείμενου ανασχηματισμού. Είναι αξιοσημείωτο ότι στο μίνι Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι  αντί της Δευτέρας ως συνήθως  δεν έγινε καμία αναφορά για συνεδρίαση ολόκληρου του Υπουργικού Συμβουλίου τις επόμενες ημέρες. 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: