03 Ιουνίου, 2016

ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ;

 

Tη δεύτερη περιοδεία του στις χώρες της Αφρικής ξεκίνησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος επισκέφθηκε την Ουγκάντα και σήμερα ξεκίνησε τις επαφές του στην Κένυα. Ο τούρκος πρόεδρος στις χώρες αυτές συναντήθηκε με τους προέδρους των χωρών αυτών αλλά είχε επαφές και με επιχειρηματίες των χωρών αυτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ερντογάν, ζητάει και την ίδρυση τουρκόφωνων σχολείων στις χώρες αυτές και ζητάει από τους ηγέτες τους να κλείσουν τα τουρκόφωνα σχολεία του ισλαμικού τάγματος Hizmet του Φετχουλάχ Γκιουλέν.

Η Τουρκία δίνει μεγάλη σημασία στις επαφές με τις χώρες της Αφρικής. Η ηγεσία της Turkish Airlines είχε χαρακτηρίσει την ήπειρο ως «το διαμάντι μας» καθώς η αεροπορική αυτή εταιρεία πετάει σχεδόν σε όλες τις χώρες της αφρικανικής ηπείρου και τις συνδέει με ανταποκρίσεις με όλο τον κόσμο, μέσω της Κωνσταντινούπολης.

Παράλληλα ο τούρκος πρόεδρος θεωρεί πως η Τουρκία θα πρέπει να έχει παρουσία και επαφές με τις χώρες της Αφρικής όπως κάνουν οι χώρες της Ευρώπης αλλά και η Κίνα. Τον περασμένο Μάρτιο ο Ερντογάν είχε επισκεφθεί την Ακτή Ελεφαντοστού, τη Νιγηρία και τη Γουινέα.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: