03 Ιουνίου, 2016

ΣΤΙΣ 'ΔΑΓΚΑΝΕΣ' ΤΟΥ ΝΑΤΟ Η ΕΥΡΩΠΗ

 

O απεσταλμένος της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ Αλεξάντρ Grushko έκανε δηλώσεις σε ρωσική εφημερίδα στις οποίες δήλωσε τα εξής : Το ΝΑΤΟ χρειάζεται την εικόνα της Ρωσίας ως μεγάλης αντίπαλου,  για να επιστρέψει στο κέντρο των παγκόσμιων υποθέσεων. το  ΝΑΤΟ ελπίζει να το επιτύχει αυτό », αποδεικνύοντας ότι δεν υπάρχουν άλλες επιλογές για την διατήρηση της ασφάλειας στην περιοχή, εκτός από την στρατιωτική συμμαχία ΗΠΑ-Ευρώπης.

«Η συμμαχία αυτή είναι μια επανάληψη της  εποχής του Ψυχρού Πολέμου για τη διατήρηση της ασφάλειας στην Ευρώπη, και συνεχίζει να αποτελεί το σχέδιο και  της  νέας αρχιτεκτονικής  παρόλο ο  Ψυχρός Πόλεμος τελείωσε, και  κυριολεκτικά «μας προσκαλεί να επιστρέψουμε στο παρελθόν», είπε ο  Grushko, προσθέτοντας, ότι «οι πολιτικές προσπάθειες από μόνες τους  δεν θα είναι αρκετές για ολοκληρώσουν το σχέδιο αυτό , και για την αποφυγή  ή ενδεχόμενη απόρριψη του απαιτείται μια «αντιπαράθεση στρατιωτικού χαρακτήρα».

Ο Ρώσος απεσταλμένος θεωρεί ότι οι ΗΠΑ παρουσιάζοντας στους Ευρωπαίους, τη Ρωσία ως ‘μπαμπούλα’, τους φοβίζει με μνήμες Σοβιετικής Εποχής. Λόγω  του φόβου αυτού παραμένει ισχυρό το ΝΑΤΟ στην ήπειρο και αναγκάζονται οι Ευρωπαίοι να αγοράζουν πολλά και ακριβά όπλα.Φυσικά από τις ΗΠΑ.

«Το ερώτημα  μου είναι από πού ως πού οι  ΗΠΑ θεωρούν ότι τους ανήκει η  Κασπία Θάλασσα; Και πού μπορεί η Ρωσία να προωθήσει τα  δικά της εθνικά συμφέροντα; Όταν λένε ότι η Ρωσία ενισχύει  την στρατιωτική δύναμη της, εμείς απαντάμε ότι  πρώτον, το κάνουμε αυτό στο δικό μας έδαφος. Και δεύτερον  όλες οι ενέργειές μας, μπορώ να σας διαβεβαιώσω, δεν αποτελούν απόρρητο θέμα προς τους εταίρους μας», δηλώνει ο Grushko.

Τέλος ο απεσταλμένος «όλες οι προσπάθειες για να τεστάρουν  οι Αμερικανοί τα σύνορα της Ρωσίας με αναγνωριστικές πτήσεις και  προσεγγίσεις  πολεμικών πλοίων με πυραύλους cruise σε ελάχιστες αποστάσεις από τις ρωσικές ναυτικές βάσεις, δεν θα μείνουν  αναπάντητες». Oι δηλώσεις που διαβάσατε δείχνουν την σκληρή στάση των Ρώσων που δεν αφήνουν το ΝΑΤΟ να κυριαρχήσει στο επικοινωνιακό παιχνίδι.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: