31 Μαΐου, 2016

«ΧΑΣΤΟΥΚΙ» ΣΤΗΝ Ε.Ε

 

Για πρώτη φορά η Ελλάδα κατάφερε να χρησιμοποιήσει «το Ρωσικό χαρτί» ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με το νέο άρθρο του Sputnik. Η επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στην χώρα μας, την βοήθησε να ενισχυθεί απέναντι στην Δύση, η οποία της συμπεριφέρεται ως αποικία τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Που σχολιάζει πως η «Αθήνα τώρα έχει την δυνατότητα να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που ανοίχτηκαν με την ιστορική επίσκεψη Πούτιν στην Ελλάδα, παίζοντας το ρωσικό χαρτί σαν αντίβαρο στις πιέσεις που δέχεται συνεχώς από την Ευρώπη».

«Οι δεσμοί μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας ανάγονται σε πολύ παλιές εποχές και τις δυο χώρες συνδέουν πολλοί ιστορικοί παράγοντες και κυρίως η κοινή θρησκεία», γράφει στο Sputnik, ο Guillaume Lagane, ο οποίος τονίζει ότι οι εν λόγω δεσμοί χαλάρωσαν, μετά την Ένταξη της χώρας μας στο ΝΑΤΟ. 

Το άρθρο σχολιάζει παράλληλα, πως λόγω των κυρώσεων της Ρωσίας και των οικονομικών οφειλών της Ελλάδας, δεν μπορούν να αλληλοβοηθηθούν, ωστόσο στο μέλλον θα υπάρξουν αντίστοιχες προσπάθειες.  Ο συντάκτης του άρθρου διευκρινίζει καταλήγοντας, πως πλέον έχουν αυξηθεί οι Ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες επιθυμούν την ενίσχυση των σχέσεων τους με την Ρωσία για ευνόητους λόγους… 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: