31 Μαΐου, 2016

ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΟΙ ΡΩΣΟΙ

 

Μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις προκήρυξαν οι Ρώσοι, ως αντίμετρα στην αντιπυραυλική ομπρέλα του ΝΑΤΟ στην Πολωνία και τη Ρουμανία. Η κωδική ονομασία της άσκησης είναι ‘Αστραπή’. Σκοπός της άσκησης είναι η επίθεση, κατάληψη και αστραπιαία καταστροφή στόχου σε ευρωπαϊκό έδαφος. Θυμίζουμε ότι οι δηλώσεις Πούτιν από την Αθήνα είναι ευθεία επίθεση στο ΝΑΤΟ.

Είχε προειδοποιήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ να σταματήσουν να τοποθετούν εξελιγμένα οπλικά και πυραυλικά συστήματα κοντά στην επικράτεια της Ρωσίας και είχε επισημάνει ότι η Μόσχα θεωρεί ότι απειλείται και είναι έτοιμη να λάβει μέτρα.

Παράλληλα ο Ρώσος Ηγέτης τόνισε ότι είχε προειδοποιήσει εγκαίρως την Ουάσινγκτον και τους συμμάχους της να μην υλοποιήσουν τα σχέδιά τους για τη δημιουργία της αντιπυραυλικής ασπίδος δίπλα στα σύνορα της Ρωσίας – το ΝΑΤΟ είχε δηλώσει ότι προστατεύει από επίθεση του Ιράν - όμως αυτοί αγνόησαν τις εκκλήσεις του και τώρα η Ρωσία πρόκειται να υλοποιήσει δικά της αντίμετρα.

«Αν μέχρι χθες οι κάτοικοι της Ρουμανίας σε αυτές τις περιοχές [με αντιπυραυλική εγκατάσταση] δεν γνώριζαν τί σημαίνει να βρίσκεται στο στόχαστρο [της Ρωσίας], τότε εμείς σήμερα θα αναγκαστούμε να υλοποιήσουμε συγκεκριμένα μέτρα προστασίας της ασφάλειάς μας», προειδοποίησε ο Πούτιν, και προσέθεσε: «Το ίδιο θα συμβεί και με την Πολωνία».

Για την Ρωσία το γεγονός αυτό θυμίζει έντονα την κρίση των πυραύλων της Κούβας, μία αντιπαράθεση διάρκειας 13 ημερών, που συνέβη τον Οκτώβριο του 1962 μεταξύ των Η.Π.Α. και της Σοβιετικής Ένωσης, λόγω των σοβιετικών βαλλιστικών πυραύλων που αναπτύχθηκαν στην Κούβα, ως αντίμετρα προς των αμερικανικών πυρηνικών πυραύλων στο έδαφος της Μεγάλης Βρετανίας, της Ιταλίας, και κυρίως της Τουρκίας. Φυσικά τότε οι ρόλοι ήταν αντίστροφοι.

Θυμίζουμε τη σθεναρά σκληρή στάση που είχε κρατήσει ο Πρόεδρος Κέννεντυ την εποχή εκείνη. Ο Πούτιν άμεσα και χωρίς να χρησιμοποιήσει διπλωματική γλώσσα ,είπε ορθά  κοφτά, ότι de facto δεν θα λειτουργήσουν ούτε μια μέρα οι  βάσης αντιπυραυλικής ασπίδας, διότι θα καταστραφούν από την Ρωσία! Βρισκόμαστε στα πρόθυρα πολέμου..;
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: