07 Μαΐου, 2016

ΟΧΥΡΩΝΕΤΑΙ" ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ

 

Σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ, οι ΗΠΑ αποστέλλουν στην επαρχία Finnmark, η οποία βρίσκεται στην Νορβηγία και συγκεκριμένα στα σύνορα με την Ρωσία, ραντάρ μεγάλης εμβέλειας. Η ανακοίνωση των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι η μεταφορά θα πραγματοποιηθεί για την παρατήρηση του διαστήματος, ενώ ο πρώην αναλυτής της CIA Allen Thomson, δήλωσε ότι είναι πιθανό οι αρχές να μπλοφάρουν και το ραντάρ να μεταφερθεί στην  πόλη Vardo στην Βόρεια Νορβηγία.

Οι αναλυτές θεωρούν ότι το νέο ραντάρ θα αντικαταστήσει το παλαιότερο συνδεδεμένο με τον αμερικανικό σταθμό ραντάρ στην Φλόριντα, Globus, του οποίου η λειτουργία ήταν να αποτρέπει πυρηνικές επιθέσεις εναντίον της Αμερικής. Σύμφωνα λοιπόν με τους ειδικούς, η Αμερική λόγω της κρισιμότητας της περιόδου και της ενίσχυσης της Ρωσικής στρατιωτικής δύναμης, επιθυμεί να προφυλαχτεί για παν ενδεχόμενο. 

Ήδη η εγκατάσταση του Globus είχε προκαλέσει αντιδράσεις στο παρελθόν, καθώς οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι έχει τοποθετηθεί κοντά στα σύνορα τους για στρατιωτικούς σκοπούς και όχι διαστημικούς....  Συγκεκριμένα ο αναλυτής Iaw Arne Willy Dahl, σχολίασε ότι το Globus παραβιάζει την συνθήκη της Γενεύης, η οποία απαγορεύει την εγκατάσταση στρατιωτικών συστημάτων σε κατοικημένες περιοχές. Παρά λοιπόν τις δικαιολογίες των αμερικανών, η μετακίνηση νέου ραντάρ στα σύνορα, αφορά χτύπημα κάτω από την ζώνη για τους Ρώσους. 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: