07 Μαΐου, 2016

Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ!

 

Η ελληνική μειονότητα της Αλβανίας, αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και γι' αυτό οργάνωσε σχετική συγκέντρωση με εκπροσώπους από Ελλάδα και ΗΠΑ, για να συζητηθεί το ζήτημα. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τους κατοίκους των Δρυμάδων, του Βουνού και της ευρύτερης περιοχής της Χιμάρας, των οποίων η αλβανική Πολιτεία απειλεί να υφαρπάξει τις περιουσίες. 

Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης μίλησε ο Γενικός Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Ε.Μ. «ΟΜΟΝΟΙΑ», ο οποίος και σχολίασε: «είμαστε αντιμέτωποι με ένα καθεστώς άνευ προηγουμένου, το καθεστώς της εξουσίας του δίδυμου Ράμα – Κοκοδήματα το οποίο δεν σέβεται ούτε τα ιερά του τόπου μας και θέλει να επαναφέρει στους πολίτες τον φόβο.  

Το περιουσιακό δεν αφορά μόνο τη Χιμάρα αλλά όλες τις περιοχές της Ελληνικής Μειονότητας. Απευθύνω έκκληση στους συμπολίτες μας, ανεξαρτήτου ιδεολογίας και εθνικότητας, να αντισταθούμε στην αλαζονική συμπεριφορά αυτής της εξουσίας.

Απευθύνουμε ακόμα και στους συμπολίτες μας που στηρίζουν το Σοσιαλιστικό Κόμμα, ας διώξουν το φόβο, έχουν χρέος να αντιδράσουν, αν θέλουν να είναι πιστοί της ιδεολογίας, αποστολή τους δεν είναι να ενισχύσουν τα συμφέροντα και την εξουσία δύο ανθρώπων αλλά να συμβάλουν στον εκδημοκρατισμό της χώρας.

Απευθύνω έκκληση στη διεθνή κοινότητα να ακούσει την κραυγή αγωνίας αυτού του λαού και να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να αποκτήσουμε τα αυτονόητα». 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: