07 Μαΐου, 2016

ΜΗΝΥΜΑ ΓΡΟΘΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΗΝ AΓΚΥΡΑ

 

Τo ελληνικό υπουργείο εξωτερικών, έκανε ένα δυνατό διάβημα στην Άγκυρα ικανό αν ακουστεί διεθνώς. Με σκληρή γλωσσά δήλωσε ότι το να νομίζει κανείς ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να υπερασπιστεί τα εδάφη της είναι λάθος. Επί της ουσίας , η Αθήνα ανησυχεί για την επίκληση των προληπτικών μέτρων ..

"Μην έχετε καμία αμφιβολία πώς αν η Τουρκία κάνει κάποια κίνηση ανάλογη με αυτή των Ιμίων ότι θα τους κτυπήσουμε με ότι έχουμε" δήλωσε Έλληνας αξιωματικός. Λίγες ώρες είχαμε παρέμβαση των ΗΠΑ και του Σέιτ  ντπάρμεντ: "Ενθαρρύνουμε την Ελλάδα και την Τουρκία να συνεργαστούν για τη διατήρηση σχέσεων καλής γειτονίας και τη σταθερότητα στο Αιγαίο προς όφελος της ευρύτερης περιοχής". Είπε ο εκπρόσωπος.

Η παρέμβαση των ΗΠΑ στην κατάσταση που επικρατεί στο Αιγαίο και στην απειλή "θερμού" επεισοδίου φανερώνει την σοβαρότητα της κατάστασης.  Βέβαια το ζήτημα είναι γιατί ζητούν από την Ελλάδα που είναι απλώς αμυνόμενη και υπερασπίζεται απλώς την επικράτειά της να συνεργαστεί με την Τουρκία που ζητεί εδάφη, έλεγχο και αναθεώρηση συνθηκών και αδιαφορούν χαρακτηριστικά απέναντι στην Άγκυρα και σε αυτά που κάνει.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: