25 Απριλίου, 2016

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ

 

Τρομάζουν τα μεγέθη για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην Γερμανία, καθώς τα δεδομένα φανερώνουν πως ξεπλένονται ετησίως 100 δις ευρώ. Πρόκειται μάλιστα για επίσημα στοιχεία από το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας.

Οι αρχές υπέθεταν σε πρώτο στάδιο πως στη χώρα ξεπλένονται 50 δις ετησίως, αλλά τα δεδομένα φανερώνουν πως τελικά το ποσό είναι διπλάσιο. Μάλιστα η έκθεση του Υπουργείου έδειξε πως μόνο στην αγορά ακινήτων έλαβαν χώρα περίπου 28.000 συμφωνίες, οι οποίες ήταν παράνομες και σχετίζονταν άμεσα με το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Το "Money Laundry" στην ουσία αποτελεί μπίζνα στη Γερμανία, αφού ένας τεράστιος αριθμός επιχειρηματιών της χώρας παρανομεί, τη ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει μαθήματα ηθικής στις υπόλοιπες χώρες. Πάντως η είδηση καμία έκπληξη δεν προκαλεί στους περισσότερους, αφού άλλωστε έχουν προκύψει δεκάδες οικονομικά σκάνδαλα από τη Γερμανία, όπως το σκάνδαλο "Siemens", το οποίο έβλαψε ανεπανόρθωτα τη χώρα μας.

"Ο συνολικός όγκος των χρημάτων που ξεπλύθηκαν στους γερμανικούς οικονομικούς και μη χρηματοπιστωτικούς τομείς, φαίνεται να έχει ξεπεράσει τα € 50 δις και έχει πιθανώς φτάσει πάνω από τα 100 δις € ετησίως", αναφέρει η έκθεση του Υπουργείου. 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: