25 Απριλίου, 2016

ΑΓΩΝΙΩΔΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ

 

Συναγερμός έχει σημάνει στην ελληνική κυβέρνηση, καθώς προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποτρέψουν την πιθανότητα νομοθέτησης εκτάκτων μέτρων, τα οποία ζητούν οι δανειστές.

Παρά τα δημοσιεύματα και τις εκτιμήσεις για την έκβαση του Eurogroup, κυβερνητικά στελέχη προσπαθούν να πείσουν ότι δεν πρόκειται για θεσμοθέτηση μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά για τη δημιουργία ενός μηχανισμού εξισορρόπησης των αποκλίσεων. Η δημιουργία του μηχανισμού θα γίνει εκ των προτέρων.

Προκειμένου να κατευνάσουν τους τόνους, υπογράμμισαν πως όμοιος μηχανισμός υπάρχει και στη Γερμανία, ο οποίος ενεργοποιείται κάθε φορά που υπάρχει απόκλιση. Η κυβέρνηση υπογραμμίζει πως υπάρχει συμφωνία για 5,4 δις ευρώ, η οποία προκύπτει από τα όσα συμφωνήθηκαν τον περασμένο Ιούλιο.

Παράλληλα, τα μέτρα που συμφωνήθηκαν προέρχονται από την ελληνική κυβέρνηση και όχι από το ΔΝΤ. Τώρα η κυβέρνηση προσπαθεί να οριστικοποιήσει τη συμφωνία στο Eurogroup της Μεγάλης Πέμπτης. Δηλαδή αναζητά την οριστικοποίηση της δέσμευσης για κάλυψη των αποκλίσεων από τον στόχο για το πλεόνασμα του 3,5% το 2018.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: