25 Απριλίου, 2016

Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

 

Στην Τουρκία δεν μπορεί να μπει φωτογράφος και ούτε μπορεί να τραβήξει φωτογραφία… Η Τουρκία αρνήθηκε και πάλι δημοσιογράφο να εισέλθει στην χώρα, ο λόγος για τον Έλληνα φωτορεπόρτερ Γιώργο Μουτάφη, ο οποίος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης για την BILD το βράδυ του Σαββάτου για να πάει το Ατατούρκ, και έπειτα την Κυριακή να γύριζε στην Αθήνα.

Το γεγονός εκτυλίχτηκε στην Κωνσταντινούπολη όταν πριν 50 λεπτά από την προγραμματισμένη επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ η οποία θα πήγαινε στην τούρκικη Γκαζιαντεπ. Συγκεκριμένα ο φωτογράφος της BILD κ. Μουτάφης λέει:

‘’Στο έλεγχος διαβατηρίων μου είπαν ότι το όνομα μου δεν είναι στον κατάλογο και δεν επιτρέπεται να εισέλθω στην Τουρκία. Στην συνέχεια έπρεπε το διαβατήριο μου να ελεγχθεί και έτσι πέρασα την νύχτα σε ένα δωμάτιο στο αεροδρόμιο. Τους λόγους για τους οποίους δεν είμαι στην λίστα δεν τους γνωρίζω’’.

Ο Γιώργος Μουτάφης είναι ένας καταξιωμένος φωτορεπόρτερ που πέρασε τους τελευταιους μήνες στην Λέσβο. Εργάζεται για μεγάλα πρακτορεία ειδήσεων όπως το Reuters, τους Times, το Newsweek, το Al Jazeera και το CNN, καθώς κιόλας έχει πάει και ως φωτογράφος πολέμου στην Συρία το 2014….

Ο Μουτάφης συνεχίζει λέγοντας πως «Εισήλθα στην Κωνσταντινούπολη πριν από 6 μήνες χωρίς κάποιο πρόβλημα, οπότε τώρα δεν μπορώ να εξηγήσω τι έγινε. Η συνοριακή αστυνομία μου είπε ότι αν ήθελα θα αντιμετώπιζα το μήνυμα».Να τονιστεί και πως την περασμένη εβδομάδα πάλι είχε αποκλειστεί η είσοδος ενός Ολλανδού δημοσιογράφου για λόγους ασφαλείας.

Η Μέρκελ δήλωσε πως υπάρχει ακόμα μια αμφιλεγόμενη υπόθεση ενός Ολλανδού αρθρογράφου που συνελήφθηκε στην Τουρκία. Το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών στη Χάγη επιβεβαίωσε τη σύλληψή του τις πρωινές ώρες τις Κυριακής. Ένας κάτοικος της Τουρκίας ανέφερε αργότερα στο Twitter ότι η σύλληψη έγινε μέσα στο σπίτι του στο Κουσάντασι. Καθώς αναφέρθηκε και αυτό αυτό έγινε λόγω κάποιων tweets σχετικά με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν. 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: