07 Μαρτίου, 2016

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ “ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ”

 

Η Τουρκία επιχειρεί μέσω ΝΑΤΟ να «κλέψει» από την Ελλάδα το Αιγαίο, καθώς η Τουρκία απέστειλε ένα απόρρητο έγγραφο, το οποίο αποτελεί το οργανωμένο σχέδιο της.

Στο έγγραφο αυτό αμφισβητείται η ελληνικότητα νησιών του Αιγαίου και  ο εθνικός εναέριος χώρος της Ελλάδας ενώ παράλληλα απαιτούν από τα νατοϊκά πλοία να μην βρίσκουν λιμάνι στα Δωδεκάνησα, τα οποία θεωρούν αποστρατικοποιημένα.

Επίσης, οι Τούρκοι ζητούν να ονομάζονται τα μικρότερα ελληνικά νησιά μόνο με αριθμούς, γεγονός που φανερώνει πως θέλουν σιγά-σιγά να τα πάρουν υπό την κατοχή τους. 

Αν και η κυβέρνηση έχει πανικοβληθεί για την κίνηση αυτή, φαίνεται πως θα κρατήσει χαμηλούς τόνους. Μάλιστα, το έγγραφο αυτό δημοσιοποιήθηκε μετά από την προκλητική στάση της Τουρκίας, οι οποία αθέτησε την συμφωνία για επαναπροώθηση των προσφύγων.

Επιπλέον, απαγορεύει στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ να εισέλθουν στα χωρικά της ύδατα,  σε περιοχές δηλαδή που μπορούν να πραγματοποιηθούν έρευνες διάσωσης. Τέλος απαγορεύει και στα εναέρια μέσα να πλησιάσουν, δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Η κυβέρνηση πρέπει να αντιδράσει καθώς οι Τούρκοι αμφισβητούν άμεσα πλέον το Αιγαίο μας, το οποίο ήδη έχει παραχωρηθεί στο ΝΑΤΟ. Η αδράνεια δεν ωφέλει.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: