07 Μαρτίου, 2016

ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΑΛΛΟΙ 100.000 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

 

Ο επίτροπος της ΕΕ για τη Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια, Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε σε σημερινή εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας “Κωνσταντίνος Καραμανλής” για το μεταναστευτικό πως η Ελλάδα δεν είναι μόνη και η Ευρώπη είναι στο πλευρό της.

Ο κ. Αβραμόπουλος αναφορικά με το κοινό ανακοινωθέν των πολιτικών αρχηγών σημείωσε: “βρίσκεται στην ίδια κατεύθυνση και στο ίδιο πνεύμα που θα κινηθεί τη Δευτέρα και η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ. Η Σύνοδος αυτή είναι “εξαιρετικά σημαντική και καθοριστική για τους μήνες που έρχονται” Ο κ. Αβραμόπουλος επανέλαβε ότι “δεν υπάρχει καμία περίπτωση ή κίνδυνος για καμία χώρα μέλος της Σένγκεν να εκδιωχθεί”.

“Εκείνο που οι χώρες όμως οφείλουν να κάνουν είναι να τηρούν με ευλάβεια όσα προβλέπει ο συνοριακός κώδικας της Σένγκεν” συνέχισε, και συμπλήρωσε: “Πρέπει να διαφυλάξουμε το μεγαλύτερο επίτευγμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, τη Ζώνη Σένγκεν. Προϋπόθεση για τη διατήρησή της είναι η τήρηση των κανόνων που υπάρχουν”, ενώ στόχος, όπως είπε, είναι ως το τέλος του χρόνου “να επιστρέψουμε στην αποκατάσταση της πλήρους εφαρμογής της Συνθήκης Σένγκεν”.

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε την μεγάλη επικινδυνότητα που έχει πια μεταναστευτικό πρόβλημα στην Ελλάδα, αναφερόμενος σε συγκεκριμένους αριθμούς, που προκαλούν…σοκ. Όπως είπε ο κοινοτικός Επίτροπος, 100.000 άνθρωποι θα μπουν στην Ελλάδα μέχρι το τέλος Μαρτίου. Παρουσιάζοντας τα στοιχεία των τελευταίων μηνών, είπε ότι το 57% των προσφύγων που έρχονται στην Ευρώπη είναι παιδιά και ότι πάνω από 10.000 άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στα σύνορα με τα Σκόπια. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: