06 Μαρτίου, 2016

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΕΕ;

 

Τον κώδωνα του κινδύνου όσον αφορά την αποσταθεροποίηση ολόκληρης της ΕΕ λόγω της προσφυγικής κρίσης, κρούει ο άτυπος σύμβουλος της γερμανίδας καγκελαρίου Μέρκελ, Γκέραλντ Κνάους.

«Αν η Ελλάδα, η οποία περνά εδώ και χρόνια μια τεράστια κρίση αποσταθεροποιηθεί λόγω του μεγάλου αριθμού προσφύγων που δέχεται, τότε θα αποσταθεροποιηθεί ολόκληρη η Ευρώπη προειδοποιεί σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ ο αυστριακός επικεφαλής του ευρωπαϊκού think tank «Πρωτοβουλία Ευρωπαϊκής Σταθερότητας» Γκέραλντ Κνάους.

Ο Κνάους θεωρεί επίσης ότι «οι προσδοκίες από την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο δεν πρέπει να είναι μεγάλες», αφού «εκείνο το οποίο με βεβαιότητα δεν θα μπορέσει να κάνει είναι να μειώσει τον αριθμό των προσφύγων».

Τονίζει δε, ότι «η ευθεία σύνδεση του προσφυγικού προβλήματος με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα ήταν ένας πολύ αδέξιος χειρισμός και δεν θα λειτουργούσε βραχυπρόθεσμα. Αν η Ελλάδα θέλει να ενισχύσει τη φήμη της ως αξιόπιστος εταίρος θα πρέπει να γίνει μέρος της λύσης ενός μεγάλου προβλήματος. Αυτό ασφαλώς βοηθά και σε άλλα θέματα» σημειώνει. 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: