06 Μαρτίου, 2016

Η ΡΩΣΙΑ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Η πλευρά της Μόσχας βλέπει με καλό μάτι την συνεργασία Κύπρου – Ελλάδας με το Ισραήλ και την Αίγυπτο. Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Κύπρο Στανισλάβ Οσάτσι δήλωσε ικανοποιημένος από αυτήν την εξέλιξη και σημείωσε πως οι Ρώσοι ενδέχεται να ενδιαφερθούν για το πλαίσιο του γ’ γύρου αδειοδότησης.

Ο Οσάτσι τόνισε επίσης πως αρχικά δεν ήταν ‘’ζεστοί’’ γιατί τα κοιτάσματα στην κυπριακή ΑΟΖ θεωρήθηκαν αμελητέα. Στην συνέχεια όμως το ενδιαφέρον αναθερμάνθηκε με την συνεργασία χωρών της ανατολικής Μεσογείου. Ο Κύπριος Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης δήλωσε:

’’Eίναι θέμα χρόνου να προχωρήσει ο γ’ γύρος αδειοδότησης στην κυπριακή ΑΟΖ. H μελέτη Γάλλων συμβούλων, η οποία παρουσιάζει το αιγυπτιακό κοίτασμα Ζορ να πηγάζει από το όρος Ερατοσθένης στην κυπριακή ΑΟΖ έδωσε την ώθηση να προχωρήσει ο γ’ γύρος αδειοδότησης.’’

‘’Οι εταιρείες που ήδη δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Ανατ. Μεσογείου έχουν επιδείξει έντονο ενδιαφέρον για τον τρίτο γύρο αδειοδότησης, ενώ σε βάθος χρόνου δήλωσε ότι διαφάνηκε το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν και μεγάλες εταιρείες ενέργειας.’’ συμπλήρωσε.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: