06 Μαρτίου, 2016

ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!

 

Γερμανοί αστυνομικοί περιπολούν κοντά στην Σάμο για τον εντοπισμό διακινητών και παράνομων μεταναστών. Όπως λέγεται βρίσκονται εκεί και για να σώσουν ζωές προσφύγων εφόσον διατρέχουν κάποιο κίνδυνο. «Η δυσκολία στη σύλληψή τους έγκειται στο ότι είναι αποφασισμένοι για όλα» λέει στο γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ο επικεφαλής της επιχείρησης Φρανκ Ρογκάτι. 

«Δεν μπορούμε να ξέρουμε εκ των προτέρων πόσο βίαιο δυναμικό μπορεί να κρύβουν, αλλά πρέπει να υπολογίζουμε ότι θα μπορούσαν να είναι επικίνδυνοι και να φέρουν όπλα». Είναι και ο λόγος που όλοι οι αστυνομικοί στα σκάφη είναι πάνοπλοι. Ο Ρογκάτι συνεχίζει λέγοντας «Είναι όπως όταν σταματάς για έλεγχο στο δρόμο, δεν ξέρεις τι σε περιμένει». Υπονοώντας σαφώς ότι δεν είναι μόνο οι μετανάστες επικίνδυνο αλλά σε έναν βαθμό και οι πρόσφυγες.

Ο Μπέρντ Γκέρχαρντ αποκαλύπτει ορισμένες τεχνικές τους επαγγέλματος. Οι αστυνομικοί έχουν ενάν σημαντικό προβληματισμό καθώς οι πρόσφυγες είναι σε ευάλωτη κατάσταση και μπορούν να βρεθούν σε πανικό με αποτέλεσμα κάποιοι να πηδήξουν στην θάλασσα, την στιγμή που οι περισσότεροι δεν ξέρουν καν κολύμπι! Είναι έτοιμοι ανά πάσα οι αστυνομικοί να προσφέρουν πρώτες βοήθειες.

Στην ερώτηση πώς εκτιμά την πολιτική κατάσταση ο Μπερντ Γκέρχαρντ απαντά σηκώνοντας τους ώμους: «Δεν κάνω ιδιαίτερες σκέψεις γι´αυτό. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τους Έλληνες συναδέλφους. Δείχνουμε αλληλεγγύη σε μια περιοχή της Ευρώπης που βράζει και σώζουμε ζωές. Αυτό είναι που μετρά και δίνει στην ομάδα κίνητρο».

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: