13 Μαρτίου, 2016

ΘΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ

 

Τούρκος αξιωματικός, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε ότι θα απομακρυνθούν οι πρόσφυγες που βρίσκονται σε πέντε ελληνικά νησιά, πριν τεθεί σε ισχύ η συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για μετεγκατάσταση των προσφύγων στην Τουρκία.

Μάλιστα, σημείωσε ότι οι πρόσφυγες θα μεταφερθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα και στη συνέχεια θα μεταφερθούν αλλού, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει ποια είναι αυτά τα πέντε νησιά. Ακόμα, η ίδια πηγή επεσήμανε πως στόχος είναι η συμφωνία να αποθαρρύνει τους μετανάστες να διασχίσουν παράνομα τη Μεσόγειο, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος σχετικά με το ότι θα μειωθούν οι προσπάθειες των προσφύγων να φτάσουν μέσω της θαλάσσιας οδού στην Ευρώπη.

«Δεν υπάρχει περίπτωση εμείς να προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια που θα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο. Είναι σημαντικό για εμάς η συμφωνία να είναι συμβατή με το διεθνές μεταναστευτικό δίκαιο», υπογράμμισε ο τούρκος αξιωματούχος. «Χιλιάδες άνθρωποι διαπλέουν αυτήν την ώρα με κατεύθυνση τα ελληνικά νησιά σε πολύ επισφαλείς συνθήκες. Θέλουμε να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό. 

Θέλουμε να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο με νόμιμο τρόπο», δήλωσε ακόμα και κατέληξε λέγοντας πως η τουρκική νομοθεσία θα πληροί τα περισσότερα από τα κριτήρια που θέτει ως προαπαιτούμενο η Ευρωπαϊκή Ένωση για να επιτρέψει τη μετακίνηση των Τούρκων πολιτών προς την Ευρώπη χωρίς την υποχρέωση έκδοσης βίζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: