27 Φεβρουαρίου, 2016

ΜΕΙΩΘΗΚΕ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΝΑΕΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ!

 

Η επιχείρηση εμπλοκής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο μπορεί να έχει οριστικοποιηθεί αλλά θα εφαρμοστεί πλήρως σε περίπου ένα μήνα. Τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας συνεχίζουν να απειλούνται καθώς τα  “γκρίζα” σημεία μετά τις απαιτήσεις της Τουρκίας παραμένουν. Η Τουρκία δεν δέχεται επαναπροωθήσεις μεταναστών!

Από το σχέδιο επιχείρησης που ανακοίνωσε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Γένς Στόλτενμπεργκ και ανέλυσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος τα πλοία της Συμμαχίας θα κινούνται ανάμεσα στα ελληνικά νησιά και στα τουρκικά παράλια και δεν θα προχωράνε σε επαναπροωθήσεις με μοναδική εξαίρεση την πιθανότητα ανάγκης διάσωσης λαθρομεταναστών και προσφύγων!

Ο κ. Καμμένος είπε πώς θα υπάρξει σεβασμός στα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα αλλά από την άλλη το ΝΑΤΟ αναγνωρίζει 6 ν.μ. σε θάλασσα και αέρα. Στην περίπτωση που ζητηθεί να κατατεθούν σχέδια πτήσης για αποστολές εντός 6 και 10 ν.μ. τότε η Άγκυρα θα αντιδράσει και το ΝΑΤΟ θα κάνει δεκτή μία ακόμη αξίωση της προσθέτοντας αρκετό “γκρίζο” χρώμα στο Αιγαίο.

Όπως ειπώθηκε στην αρχή η ΝΑΤΟϊκή δύναμη θα αναπτυχθεί πλήρως σε περίπου ένα μήνα. Μέχρι τότε το κύμα λαθρομετανάστευσης θα συνεχιστεί με αμείωτους ρυθμούς. Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση αποφάσισε να φτιάξει δύο μουσουλμανικές πόλεις στη Μακεδονία, camp όπως τα ονόμασε ο κ. Καμμένος τα οποία όμως είναι... ανοιχτά.

"Μετά από τη χθεσινή απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής, θα δημιουργήσουμε camp 20.000 θέσεων στη Βόρεια Ελλάδα, κοντά στην Ειδομένη, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τη μεγάλη συγκέντρωση μεταναστών (SIC) και προσφύγων, που έχει δημιουργηθεί μετά από την αυθαίρετη απόφαση έξι αστυνομικών διευθυντών της Ευρώπης να αναιρέσουν την απόφαση των αρχηγών κρατών και να κλείσουν τα σύνορα”, είπε χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξη Τύπου ο κ. Καμμένος.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: