27 Φεβρουαρίου, 2016

ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΧΡΕΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΤΑΧΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ...

 

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης σε δηλώσεις που έκανε από τη Βουλή προαννήγγειλε μεταξύ άλλων και την άμεση δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων για χρέη άνω των 150.000 ευρώ, των οφειλετών που δεν εντάχθηκαν στη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Ο κ. Αλεξιάδης εξήγησε πως η δημοσιοποίηση αυτή αναμένεται να γίνει αρχές Απριλίου ώστε να υπάρξει ένα περιθώριο για σχετική ενημέρωση προς τους οφειλέτες φορολογούμενους αλλά και να προλάβει να ολοκληρωθεί η διαδικασία μηχανοργάνωσης.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Κουτσούκος καταλόγισε στο υπουργείο Οικονομικών «άρνηση να αποκαλύψει τα ονόματα 270.000 μεγαλοφειλετών που εντάχθηκαν στη ρύθμιση των 100 δόσεων» και ο αρμόδιος υπουργός απαντώντας εξήγησε πως η δημοσιοποίηση στοιχείων πολιτών που καλύπτωνται από το νόμο είναι παράνομη όπως είχε ψηφισθεί επί των ημερών της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Β. Κεγκέρογλου από την πλευρά του καλεί τον κ Αλεξιάδη να αλλάξει το νόμο αν αυτός εμποδίζει τη δημοσιοποίηση των ονομάτων ζητώντας του ταυτόχρονα να φέρει τα ονόματα στη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: