02 Φεβρουαρίου, 2016

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΧΤΥΠΗΜΑ ΑΠΟ ΑΝΑΤΟΛΗ

 

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλούμενα αξιωματούχους, υποστηρίζουν ότι είναι πιθανή μια επίθεση από την Ανατολή. Συγκεκριμένα, τα ΜΜΕ ανέφεραν ότι: «κατά τη διάρκεια της επόμενης συνάντησης τους, οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ θα εκπαιδευθούν για να ανταποκριθούν σε απρόσμενες καταστάσεις, ιδιαίτερα από μια πιθανή επίθεση από την Ανατολή».

Η γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag, γράφει ότι: «η επόμενη συνάντηση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα μέσα Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες, κατά την οποία το ΝΑΤΟ θα προσομοιώσει μια επίθεση στη συμμαχία από την Ανατολή και να θα εκπαιδευτεί για μια αντίστοιχη απάντηση».

Η Deutsche Wirtschafts Nachrichten, αναφέρει ότι και πέρσι έγιναν δυο προσομοιώσεις αυτού του είδους, που πέρασαν απαρατήρητες από τα ΜΜΕ και το κοινό. Η προσομοίωση θα πραγματοποιηθεί στις 4 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με εκπρόσωπο του ΝΑΤΟ, που δήλωσε ότι: «θα υπάρξει άσκηση στη διαχείριση των κρίσεων».

Διπλωμάτης επίσης του ΝΑΤΟ, δήλωσε σχετικά με το θέμα: «οι υπουργοί θα πρέπει να λάβουν αποφάσεις υπό την πίεση του χρόνου, για τι το ΝΑΤΟ πρόκειται να κάνει [σε μια συγκεκριμένη κατάσταση], συμπεριλαμβανομένης της αναδιάταξης των δυνάμεων».

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: