02 Φεβρουαρίου, 2016

Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΡΙΑ

 

Η Γερμανία και η Τουρκία είχαν βάλει στο μάτι τη Συρία από το 2009, χρονιά που πάρθηκε η απόφαση για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Κατάρ-Ιορδανίας-Συρίας-Τουρκίας-Ελλάδας-Ιταλίας-Γερμανίας. Ο Πούτιν είχε διακόψει την παροχή αερίου προς τη Γερμανία από το 2006, λόγω χρεών που είχε η Ουκρανία στην Γκάζπρομ. Η Γερμανία τροφοδοτούνταν από τον ίδιο αγωγό, με αποτέλεσμα να σταματήσει και η παροχή προς τη Γερμανία, ανεβάζοντας σημαντικά το οικονομικό κόστος.

Έτσι η Γερμανία αναγκάστηκε να απευθυνθεί στο Κατάρ, καθώς διαθέτει τα τρίτα πιο μεγάλα αποθέματα αερίου, ενώ παράλληλα σχεδίαζαν και τον προαναφερθέντα αγωγό. Η Συρία αρνούνταν πεισματικά να συμπράξει με το Κατάρ, καθώς η χώρα διατηρούσε δικά της σχέδια με το Ιράν. Οι Σύριοι βγήκαν στους δρόμους το 2011, ζητώντας ελευθερία από το καθεστώς Άσαντ. Αμέσως Κατάρ, Γερμανία και ΗΠΑ εκμεταλλεύτηκαν τις διαδηλώσεις που προέρχονταν από κάθε κοινωνική τάξη αλλά και τις θρησκευτικές ομάδες και προκάλεσαν ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση. 

Αποτέλεσμα ήταν να βγουν στους δρόμους τα τανκς. Οι απεγνωσμένοι Σύριοι επέτρεψαν σε μαχητές περίεργης προέλευσης να αντιμετωπίσουν τα τανκς του καθεστώτος. Εν τέλει αποδείχθηκε πως οι μαχητές αυτοί ήταν μισθοφόροι του Κατάρ, οι οποίοι αιματοκύλησαν τη Συρία και δημιούργησαν το Ισλαμικό Κράτος. Δέκα χρόνια αργότερα, η κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει την τότε κατάσταση της Συρίας, αφού η Γερμανία έχει επίσης βάλει στο μάτι τη χώρα μας και οι αγρότες έχουν βγει στο δρόμο δηλώνοντας ανυποχώρητοι. 

Πάντοτε υπάρχει ο κίνδυνος να χαθεί ο έλεγχος και ο αγώνας των αγροτών να εμπνεύσει κι άλλες ομάδες, που θα συμπαραταχθούν μαζί τους. Κάτι τέτοιο θα ήταν αρκετά κρίσιμο και απαιτείται η μέγιστη προσοχή από όλους, αφού η Ελλάδα βρίσκεται σε παρόμοια θέση με τη Συρία. Οι πράκτορες αναμένουν να χαθεί η ψυχραιμία προκειμένου να παρεισφρήσουν στα πολιτικά δρώμενα της Ελλάδας και να εξυπηρετήσουν τα πολιτικά δρώμενα των χωρών που τους πληρώνουν, γιατί μην ξεχνάμε πως πρόκειται για μισθοφόρους που είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο. Σε αυτή την περίοδο δε θα πρέπει να τους επιτρέψουμε να πετύχουν το στόχο τους. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: