21 Φεβρουαρίου, 2016

Η ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ!

 

Μέχρι και το 15% του εισοδήματός θα πρέπει οι φορολογούμενοι να χρεώνουν στις κάρτες, ώστε να γλιτώσουν μέχρι και 2.100 ευρώ φόρου. Το μέτρο αυτό προωθείται στα πλαίσια πάταξης της φοροδιαφυγής, με παράλληλη επιβράβευση των πολιτών που χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα.

Προκειμένου να έχουν έκπτωση φόρου στα εισοδήματα τους για το 2016, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα πρέπει να δηλώνουν όλες τις δαπάνες τους μέσω καρτών. Αυτό θα είναι διαφορετικό για τα εισοδήματα του 2017, καθώς τότε οι τράπεζες θα μπορούν να αποστέλλουν απ' ευθείας στην ΓΓΠΣ τα στοιχεία, προκειμένου αυτά να προσυμπληρώνονται αυτόματα στη δήλωση Ε1.

Επίσης, στα σχέδια που κατατέθηκαν στους θεσμούς από την κυβέρνηση την Παρασκευή, υπάρχει η πρόβλεψη και για ειδική κλίμακα, η οποία θα αφορά τις αποδείξεις όλων των δαπανών που θα πρέπει κάθε φορολογούμενος να δηλώνει, ώστε να διατηρήσει το αφορολόγητο.

Αυτές θα υπολογίζονται συναρτήσει του εισοδήματός του. Αν λοιπόν ένα χαμηλόμισθος δεν καλύπτει το 10% ή το 15%  του εισοδήματος τους με αποδείξεις, τότε θα κληθεί να πληρώσει επιπλέον φόρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: