30 Ιανουαρίου, 2016

ΟΙ ΗΠΑ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έδωσαν αυστηρή προθεσμία σε πέντε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκ των οποίων και η Ελλάδα, να διορθώσουν μέχρι 1η Φεβρουαρίου τα κρίσιμα κενά που παρουσιάζουν, αλλιώς θα χάσουν κάθε δικαίωμα σε ταξίδια χωρίς visa.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Politico, τα κλεμμένα έγγραφα στην Ε.Ε έχουν διπλασιαστεί τα τελευταία πέντε έτη. Ωστόσο στην Μέση Ανατολή η κατάσταση δεν παρουσιάζει βελτίωση, καθώς η ανησυχία αυξάνεται διαρκώς λόγω των πλαστών διαβατηρίων, με την Interpol να έχει δεδομένα για 250.000 κλεμμένα ή απολεσθέντα συριακά και ιρακινά διαβατήρια, συμπεριλαμβανομένων και των ασυμπλήρωτων εγγράφων.

Συγκεκριμένα στο δημοσίευμα αναφέρεται πως «Στον απόηχο του Παρισιού, το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ ανησύχησε τόσο για τις επιπτώσεις της λεπτομερούς εξέτασης των ταξιδιωτών στην Αμερική που έδωσε στη Γαλλία, το Βέλγιο, την Γερμανία, την Ιταλία και την Ελλάδα περιθώριο μέχρι την 1η Φεβρουαρίου για να διορθώσουν τα “κρίσιμα κενά” ή να χάσουν την πρόσβαση στο πρόγραμμα απαλλαγής από τη βίζα».
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: