30 Ιανουαρίου, 2016

ΤΑ "ΚΡΥΦΑ" ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

Η αρμόδια επιτροπή ανταγωνισμού, κατηγορεί το Υπουργείο Οικονομίας για «ξήλωμα» της δομής της, μέσω της σχετικής τροπολογίας που κατατέθηκε την Τετάρτη, από τον υπουργό Οικονομικών Ε. Τσακαλώτο και τον κ. Σταθάκη, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ως αποτέλεσμα σήμερα συνεδριάζει εκτάκτως η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού, παρότι η τροπολογία αποσύρθηκε άμεσα από την Κυβέρνηση ως εκπρόθεσμη και θα κατατεθεί εκ νέου σήμερα.

Με την τροπολογία προβλέπεται το ασυμβίβαστο του προέδρου και του αντιπροέδρου, αλλά και των μελών της Ε.Α. Παράλληλα, αναμένεται να αποχωρήσει νωρίτερα από το προβλεπόμενο, η γενική διευθύντριά της Διονυσία Ξηροκώστα, επειδή η θητεία της μειώθηκε βάσει της τροπολογίας, κατά δυο χρόνια.

Με τις πειθαρχικές διαδικασίες που προωθεί η κυβέρνηση, τίθεται υπό αμφισβήτηση ο χαρακτήρας της Ε.Α ως ανεξάρτητης αρχής, ενώ αυξάνονται οι εξουσίες του ΥΠΟΙΚ. Την ίδια ώρα, οι αμοιβές των εξωτερικών δικηγόρων ορίζονται μέχρι τις 20.000 ευρώ ετησίως, όριο που θεωρείται χαμηλό για την σωστή υπεράσπιση στα δικαστήρια.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: