28 Οκτωβρίου, 2015

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ

 

Με αφορμή την δίκαιη ή άδικη σύλληψη στη Ρόδο του κ. Αρτέμη Σώρρα κάποια Ιστολόγια αβασάνιστα και χωρίς να γνωρίζουν τη σχέση του με την Εκκλησία της Ελλάδος παραπληροφορούν ότι η Εκκλησία έλαβε από αυτόν για τα συσσίτια μετοχή μεγάλης αξίας ουδέν αναληθέστερον τούτου. Το έγγραφο που παραθέτω από το αρχείο μου διαψεύδει τα κακόβουλα Ιστολόγια και Ιστοσελίδες. 

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

 

Εορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου 1940, αντλώντας από το μεγαλείο του Ελληνικού παρελθόντος, δύναμη για το παρόν και έμπνευση για το μέλλον.Ως ελάχιστη συμβολή στην ιστορική μας μνήμη, συγκέντρωσα και παρουσιάζω τα παρόντα.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Με τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη και τη μαθητική στην Αθήνα κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. «Εύχομαι του χρόνου να δούμε το φως της ανάπτυξης» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης που παρακολούθησε την παρέλαση στην Αθήνα. Χωρίς κάγκελα και με την παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.

ΣΟΦΙΑ ΒΕΜΠΟ: Η «ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ» ΠΟΥ ΤΑΥΤΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 1940

 

Η φωνή της είναι ταυτισμένη με το αλβανικό έπος του 1940. Η ίδια είχε αναλάβει να εμψυχώσει τους Έλληνες που πολεμούσαν τους Ιταλούς στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Η Σοφία Μπέμπου ή αλλιώς Σοφία Βέμπο όπως έμεινε στην ιστορία γεννήθηκε το 1910 στην Καλλίπολη της Ανατολικής Θράκης.

Η ΡΩΣΙΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ S-300 ΤΟΥ ΙΡΑΝ

 

Η Ρωσία εκσυγχρονίζει το σύστημα άμυνας S-300 πυραύλων στο Ιράν και ελπίζει ότι θα είναι σε θέση να παραδώσει το σύστημα στην Τεχεράνη, όπως δήλωσε την Τρίτη ο επικεφαλής των μεγαλύτερων εξαγωγέων όπλων της Ρωσίας.

Η ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

 
ΠΩΣ ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΚΕΠΗΣ

Η Αγία Σκέπη της Θεοτόκου:Στα χρόνια του βασιλέως Λέοντος του Μεγάλου (457-474 μ. Χ.) ζούσε στην Κων/πολη ο όσιος Ανδρέας, ο κατά Χριστόν σαλός.

ΠΟΥΤΙΝ: "ΑΠΑΛΛΑΞΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"....

 

Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι έχει στο μυαλό του ο Αλέξης Τσίπρας και τι επιδιώκει με τις αλλοπρόσαλλες κινήσεις του: Από την μία, διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι υπάρχει εναλλακτική λύση για να μην χρεοκοπήσουμε- φωτογραφίζοντας βοήθεια από την υπερδύναμη Ρωσία. Από  την άλλη, δεν στράφηκε ποτέ στον Πούτιν, για οικονομική βοήθεια και υπέγραψε το 3ο Μνημόνιο!

1.3 ΕΚΑΤ. EΛΛΗΝΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ 2 ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΕΙΝΟΥΝ......

 

Φαίνεται πως δεν πρόκειται να βρεθεί ποτέ λύση σε ορισμένα από τα ελληνικά προβλήματα, καθώς σε μια χώρα που βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης, συνεχίζουν να εμφανίζονται σκάνδαλα διαφόρων μορφών.

"ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ" Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

 

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, ανακοίνωσε ότι πάνω από 700.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν φθάσει στην Ευρώπη. 562.355 έφθασαν στην Ελλάδα και 140.000 στην Ιταλία. Στην Ελλάδα, οι Σύροι αντιπροσωπεύουν το 64% των αφίξεων.

ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Στην ολοκλήρωση ενός σχεδίου φωτιά εναντίων του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, φαίνεται πως προέβηκε ο Ρώσος ομόλογός του Βλάντιμιρ Πούτιν.