10 Οκτωβρίου, 2015

ΡΕΓΚΛΙΝΓΚ: Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΜΕ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

 

Η Ευρώπη δεν είναι αντίθετη με το ενδεχόμενο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, αλλά το βλέπει διαφορετικά από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τόνισε ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επιβεβαιώνοντας και εκείνος τη διάσταση απόψεων για το θέμα.

Η ΡΩΣΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΥΡΙΑ

 

Σειρά αεροπορικών επιθέσεων σε περιοχές της δυτικής Συρίας πραγματοποίησαν σήμερα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη και ένα προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στα βόρεια συγκλονίστηκε από μια τεράστια έκρηξη, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η μη κυβερνητική οργάνωση που καταγράφει τις εξελίξεις του πολέμου.

Η ΡΩΣΙΑ ΣΦΥΡΟΚΟΠΑ

 

Ανώτατος αξιωματικός των ένοπλων δυνάμεων της Ρωσίας δήλωσε σήμερα ότι η ρωσική Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε 60 «τρομοκρατικούς στόχους» στη Συρία τις τελευταίες 24 ώρες, προχωρώντας σε μείζονα κλιμάκωση των πληγμάτων στο πλαίσιο της εκστρατείας που άρχισε την 30ή Σεπτεμβρίου, μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΑΚΕΛΕΙΟ 30 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

 

Δύο εκρήξεις συγκλόνισαν σήμερα οδική αρτηρία στον κέντρο της τουρκικής πρωτεύουσας, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας, προκαλώντας πολλά θύματα. Τα αίτια των εκρήξεων δεν έχουν μέχρι στιγμής διευκρινιστεί, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών κάνει λόγο για 126 τραυματίες αλλά και τουλάχιστον 30 νεκρούς.

ΘΛΙΒΕΡΗ Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 

τι νέα κυβέρνηση το τόπου θ περιλάμβανε κα μέλη μφορούμενα π ντιεκκλησιαστικ φρόνημα, κανένας δν τ γνοοσε. τι μως κάποιο π ατ θ τ κδήλωνε τόσο μ κα μέσως, ατ σως δν τ εχε φαντασθε κανείς. Κα μως γινε!

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

 

"Καλούμαστε να αγωνιζόμαστε για αυτόν τον κόσμο και να προσφέρουμε με όλες μας τις δυνατότητες στον συνάνθρωπο" τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη.

Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΕΝΗ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΙΣΤΗ ΔΙΑΚΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ (Δ΄ ΜΕΡΟΣ)


Στ Σύνοδο τς εραρχίας τς κκλησίας τς λλάδος το κτωβρίου 2014 συζητήθηκε  τ θέμα τς προσεχος Πανορθοδόξου Συνόδου το 2016, μετ π σχετικ μιλία νημερωτικο χαρακτρος το Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, κπροσώπου τς κκλησίας τς λλάδος στς Προπαρασκευαστικς πιτροπς κα Προσυνοδικς Διασκέψεις.

ΜΗΝΥΣΑΝ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

 

Με την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων είναι πλέον αντιμέτωπη η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, κατηγορία που αν κριθεί ένοχη επιφέρει ποινή φυλάκισης 5 ετών ή πρόστιμο.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων για την ηγεσία της ΝΔ, καθώς πλέον ο χρόνος μετράει επισήμως αντίστροφα για το στήσιμο της εσωκομματικής κάλπης στις 22 Νοεμβρίου. Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Ζαν Άσελμπορν αλλά και τον επίτροπο Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο έχει το πρωί του Σαββάτου ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης και κυβερνητικό κλιμάκιο.

ΕΠΕΙΓΟΝ ΟΧΙ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ

 

Με την διαδικασία του "επείγοντος" και όχι του "κατεπείγοντος" θα κατατεθεί στην Βουλή την προσεχή Δευτέρα το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, προκειμένου να γίνει ολοκληρωμένος διάλογος, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στο Ρ/Σ 105,5 στο Κόκκινο. 

Ο ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΔΝΤ

 

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε Αθήνα και ευρωζώνη για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, τους στόχους του ελληνικού προγράμματος αλλά και την ανάγκη άμεσης υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων.

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ ΠΕΝΤΕ ΝΕΚΡΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΕΝΑΣ ΕΦΗΒΟΣ

 

Πρόκειται για τους πρώτους Παλαιστίνιους που έχασαν τη ζωή τους στη Λωρίδα της Γάζας μετά την κλιμάκωση των βιαιοτήτων ανάμεσα στους Παλαιστίνιους και τους Ισραηλινούς την 1η Οκτωβρίου.

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

 

Ο Γκάι Χαντς, ένας από τους κυρίαρχους Βρετανούς επενδυτές (πολλοί τον χαρακτηρίζουν ως «Βασιλιά των ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων στη Μ. Βρετανία), τείνει να γίνει ο μάντης κακών για την Ευρωπαϊκή Ένωση.