10 Οκτωβρίου, 2015

Ο ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΔΝΤ

 

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε Αθήνα και ευρωζώνη για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, τους στόχους του ελληνικού προγράμματος αλλά και την ανάγκη άμεσης υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων.

Μάλιστα, το ΔΝΤ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων.Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ μιλώντας στη γενική συνέλευση του Ταμείου στη Λίμα του Περού κατέστησε σαφές πως ότι η ταχεία υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσει ο διάλογος για το χρέος.

Οι δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ έρχονται λίγο μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του Ταμείου Fiscal Monitor, όπου παρουσιάζονται εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ διαφέρουν σημαντικά τόσο από εκείνες του Μνημονίου όσο και εκείνες του προσχεδίου του προϋπολογισμού, ανοίγοντας έτσι ένα «παραθυράκι» για την ανάγκη λήψης νέων μέτρων…
 

 Ο Έλληνας υπουργός οικονομικών λοιπόν πρέπει να αντιμετωπίσει την σκληρή στάση της κ. Λαγκάρντ, και τα νέα μέτρα που πρέπει να επιβληθούν!

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: