26 Σεπτεμβρίου, 2015

ΣΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΕΥΡΕΘΗΣΑΝ NΕΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ

 

Η φετινή περίοδος έρευνας του Ναυαγίου των Αντικυθήρων από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων με την υποστήριξη του Αμερικάνικου Ωκεανογραφικού Ινστιτούτου Woods Hole ξεκίνησε στις 26 Αυγούστου και ολοκληρώθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου, δίνοντας για πρώτη φορά τη δυνατότητα να γίνει ανασκαφή στο συγκεκριμένο ναυάγιο με την φυσική παρουσία Ελλήνων και ξένων καταδυόμενων αρχαιολόγων.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ

 

Ένα νέο κεφάλαιο στην υπόθεση της ανεξαρτησίας της Καταλονίας ανοίγει την Κυριακή, όταν περίπου 5,5 εκατομμύρια πολίτες θα προσέλθουν στις κάλπες για την ανάδειξη της νέας τοπικής κυβέρνησης. Οι καταλανοί προσπάθησαν και το 2014 να προωθήσουν το ζήτημα, με δημοψήφισμα, ελπίζοντας μάλιστα στην ώθηση που θα έδινε στην υπόθεσή τους το αντίστοιχο δημοψήφισμα στην Σκωτία.

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

 

Εγκαινιάστηκε η  Θεολογική Σχολή της Εκκλησίας της Κύπρου από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η ίδρυση της Θεολογικής Σχολής της Εκκλησίας της Κύπρου έρχεται σε μια εποχή που ο τόπος μας έχει ανάγκη από φωτεινά παραδείγματα, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, τελώντας τα εγκαίνια, μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Χρυσόστομο, ο οποίος χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ιδιαίτερα λαμπρή για την Εκκλησία της Κύπρου.

Η ΚΟΥΡΣΑ ΔΙΑΔΟΧΗΣ ΑΝΟΙΞΕ ΣΤΗ Ν.Δ.

 

Ο Βαγγέλης, ο Κυριάκος και ο «40άρης» - Κίνδυνος εσωστρέφειας διάσπασης... Η παρτίδα στη «γαλάζια» σκακιέρα μόλις ξεκίνησε. Η πρώτη κίνηση έγινε από τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο οποίος αιφνιδίασε τους πάντες, ανοίγοντας τη διαδικασία για την εκλογή του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.  

Η ΜΕΤΑΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

 

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Κ.κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε σήμερα η μετακατασκηνωτική συνάντηση στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Αυλώνα Αττικής.

ΣΤΟ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

 

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται η άφιξη στην περιοχή Σιδηροκάστρου, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου ο οποίος θα τελέσει αύριο το πρωί τα εγκαίνια του Ιερού Παρεκκλησίου Ύψωσης Τιμίου Σταυρού στο οχυρό Ιστίμπεη που έχτισε ο Μητροπολίτης Μαντινείας Αλέξανδρος, ο οποίος υπηρέτησε εκεί τη στρατιωτική του θητεία.

ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

 

Στο πλαίσιο της 70ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ θα έχει συναντήσεις με Κέρι, Μπαν Κι Μουν και Νταβούτογλου. Συμμετοχή σε συζήτηση στο ίδρυμα του Μπιλ Κλίντον. Ο Πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας, θα συμμετάσχει στις εργασίες της 70ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Θα αναχωρήσει το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015 και θα επιστρέψει στην Αθήνα την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΔΕΙΠΝΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

 

Η επανέναρξη των δικοινοτικών συνομιλιών δημιουργεί μια θετική προοπτική για την επίλυση του Κυπριακού, τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε χαιρετισμό του, που ανέγνωσε η μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ πρέσβης Αικατερίνη Μπούρα, στο χθεσινό ετήσιο δείπνο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής.

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΠΑΡΕΣΤΗ ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΧΟΙ»

 

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύμπραξη των μουσικών σχολών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Δήμου Αθηναίων. Η συναυλία "Ελλήνων Ήχοι" πραγματοποιήθηκε κατόπιν συνεργασίας του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο προαύλιο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών στην Πλατεία Μητροπόλεως.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ ΠΟΥΤΙΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα πιέσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να εξηγήσει πώς η στρατιωτική παρουσία της χώρας του στη Συρία θα συμβάλλει στην ήττα του Ισλαμικού Κράτους, όταν συναντηθούν οι δύο ηγέτες την επόμενη εβδομάδα, είπαν αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου χθες. Ο Ομπάμα και ο Πούτιν θα συναντηθούν τη Δευτέρα το απόγευμα (τοπική ώρα) κατά την τριήμερη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Σαρωτικές αλλαγές στη διοίκηση προτείνει με άρθρο του στα Νέα Σαββατοκύριακο ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, το όνομα του οποίου έχει πέσει στο τραπέζι της συζήτησης που έχει ανοίξει για την αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ. «Προτείνω να ξαναδούμε την πολιτική διαφορετικά, φέρνοντας το κράτος ανάποδα, αν χρειαστεί» λέει χαρακτηριστικά.

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΤΑ ΝΗΣΙΑ ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Ο ΦΠΑ

 

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία αναμένεται να εκδοθεί το αργότερο έως την ερχόμενη Δευτέρα, καταργείται ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ στα πρώτα νησιά του Αιγαίου.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

 

Στο ένα τρεις ανέρχονται τα δάνεια των ευρωπαϊκών τραπεζών για το 2014, υπερδιπλάσια δηλαδή από το 2009, σύμφωνα με την έκθεση του ΔΝΤ. Επιβραδύνουν την πιστωτική επέκταση, τα υψηλά επίπεδα μη εξυπηρετούμενων δανείων σε εταιρίες, μικρού και μεσαίου μεγέθους ενώ διαφορετικά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αύξηση του δανεισμού.

"H ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΔΥΝΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ"

 

Σε εκδήλωση που παρευρέθηκε ο Μπράντλεϊ Πολ Μάρτιν, ανώτατο διοικητικό στέλεχος Στρατηγικών Επενδύσεων της Fairfax Financial Holdings και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Eurobank ανέφερε ότι, η Ελλάδα μπορεί να κάνει  "comeback" ενώ θεωρεί ότι η χώρα έχει αξία για αυτό επένδυσαν σε αυτή.

ΟΙ ΗΠΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

 

Ψίθυροι για έξοδο της Γερμανίας από την ΕΕ και το ευρώ ώστε να μπορέσει να διασφαλιστεί η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου, φαίνεται πως έχουν αρχίσει να κάνουν τους κύκλους τους στις διεθνείς αγορές, αφού η Γερμανία αναμένεται να δεχθεί νέο οικονομικό χτύπημα.