26 Σεπτεμβρίου, 2015

Η ΚΟΥΡΣΑ ΔΙΑΔΟΧΗΣ ΑΝΟΙΞΕ ΣΤΗ Ν.Δ.

 

Ο Βαγγέλης, ο Κυριάκος και ο «40άρης» - Κίνδυνος εσωστρέφειας διάσπασης... Η παρτίδα στη «γαλάζια» σκακιέρα μόλις ξεκίνησε. Η πρώτη κίνηση έγινε από τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο οποίος αιφνιδίασε τους πάντες, ανοίγοντας τη διαδικασία για την εκλογή του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.  

Ο ίδιος, αν και το βράδυ των εκλογών προσπάθησε να κλείσει το θέμα, την Τρίτη το πρωί ανακοίνωσε ότι ανοίγει η διαδικασία, καθώς ήθελε να αποφύγει την περαιτέρω εσωστρέφεια που θα βάραινε κι άλλο το κλίμα στο κόμμα και κυρίως να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων σε αυτή τη μάχη.

Σε ένα παιχνίδι σκάκι, βέβαια, θυσιάζονται πιόνια, αξιωματικοί, πύργοι, ακόμα και οι βασιλιάδες για να σωθεί στο τέλος η βασίλισσα. Και κάπως έτσι προδιαγράφεται το επόμενο διάστημα για τη Νέα Δημοκρατία, με έπαθλο, φυσικά, την προεδρία της.

Και όπως συνηθίζεται στο σκάκι, στη διάρκεια του παιχνιδιού που αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα Νοεμβρίου, οι λιγότερο ισχυροί παίκτες θα παραμερίζονται ή θα αποσύρονται για να επιτευχθεί ο στόχος.

Το ίδιο, εξάλλου, είχε συμβεί και το 2009, με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο να αποσύρεται από την κούρσα υπέρ του Αντώνη Σαμαρά, ενώ στο μεσοδιάστημα είχαν ακουστεί πολλά κορυφαία στελέχη ως υποψήφιοι, αλλά δεν κατέβηκαν είτε επειδή δεν τόλμησαν είτε στο πλαίσιο εξυπηρέτησης της στρατηγικής των εσωκομματικών επιτελείων που είχαν διαμορφωθεί.

Επί του παρόντος, πάντως, πέρα από τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη που δέχεται πιέσεις από κομματικά στελέχη απ’ όλη την Ελλάδα να διεκδικήσει την αρχηγία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, ενώ ακούγονται κι άλλα ονόματα, όπως του Μάκη Βορίδη και του Βασίλη Κικίλια.

Βέβαια, στο τέλος θα μείνουν πολύ λιγότεροι υποψήφιοι και πιθανότατα να έχουμε επανάληψη του σκηνικού του 2009, όπου οι υποψήφιοι ήταν τρεις.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: