23 Σεπτεμβρίου, 2015

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΗΡΩΪΚΟΙ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΡΑΤΛΑΣ «ΝΙΚΗ 4» ΜΕΤΑ ΑΠΟ 41 ΧΡΟΝΙΑ

 

-Πληροφορίες αναφέρουν ότι εντοπίστηκαν όλοι οι Ελλαδίτες καταδρομείς και 4 αεροπόροι του "ΝΙΚΗ 4"

Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ

 

Λίγο μετά τις 10.30 το πρωί έλαβε χώρα η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Πρώτοι στο Προεδρικό Μέγαρο κατέφτασαν ο νέος Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, και ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας. Ακολούθησαν ο Ανδρέας Ξανθός και ο Τρύφων Αλεξιάδης.

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ

 

Ανακοινώθηκε από την Όλγα Γεροβασίλη, ένα τέταρτο πριν τα μεσάνυχτα, το νέο υπουργικό συμβούλιο.

DIE WELT: ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΛΑΝΗ -ΓΙ' ΑΥΤΟ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

 

Δύο μέρες μετά τις εκλογές σε άρθρο της εφημερίδας Die Welt η δημοσιογράφος προσπαθεί να βρει μια εξήγηση για την επανεκλογή του Αλέξη Τσίπρα. «Ο Έλληνας πρωθυπουργός υποσχέθηκε στους ψηφοφόρους του τον Ιανουάριο τον ουρανό με τ' άστρα και από τη σκοπιά των ψηφοφόρων του πέτυχε σε σχεδόν όλα τα κεντρικά θέματα το αντίθετο.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Χωρίς αστικά λεωφορεία είναι από νωρίς το πρωί η Θεσσαλονίκη, καθώς οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων. Αρκετοί πολίτες επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν για τις μετακινήσεις τα ΙΧ αυτοκίνητά τους, με αποτέλεσμα να δημιουργείται κυκλοφοριακή συμφόρηση σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 120.000 ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

 

Οι 28 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν σήμερα "με μεγάλη πλειοψηφία" τη μετεγκατάσταση 120.000 προσφύγων από τις χώρες πρώτης υποδοχής τους, παρακάμπτοντας την αντίθεση πολλών χωρών της ανατολικής Ευρώπης στις ποσοστώσεις που είχαν προταθεί από τις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε το Λουξεμβούργο που ασκεί την προεδρία της ΕΕ για το τρέχον εξάμηνο.

"ΤΕΣΤ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΗ ΑΔΜΗΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ

 

Το σχέδιο της μικρής ΔΕΗ και πάλι στο προσκήνιο δοκιμάζοντας τις αντοχές της κυβέρνησης, ειδικότερα με την απόφαση ιδιωτικοποιήσης του ΑΔΜΗΕ όπως και με τη μείωση του μεριδίο της ΔΕΗ.

Η ΛΕΠΕΝ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

 

H επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν θα βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης την 20ή Οκτωβρίου σε δικαστήριο της Λιόν διότι το 2010 συνέκρινε τους Μουσουλμάνους πιστούς που προσεύχονται στους δρόμους με τη ναζιστική κατοχή, σύμφωνα με μετάδοση του Γαλλικού Πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

H ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ

 

Μια εβδομάδα πρo των πυλών για τη διεξαγωγή των καταλανικών βουλευτικών εκλογών, ο υπουργός Οικονομικών της Καταλονίας Αρτούρ Μας, προειδοποιεί ότι η ανεξάρτητη επαρχία μπορεί να μην πληρώσει το μερίδιο της για το χρέος αν δεν κλείσει συμφωνία ρύθμισης με την ισπανική κυβέρνηση.