23 Σεπτεμβρίου, 2015

H ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ

 

Μια εβδομάδα πρo των πυλών για τη διεξαγωγή των καταλανικών βουλευτικών εκλογών, ο υπουργός Οικονομικών της Καταλονίας Αρτούρ Μας, προειδοποιεί ότι η ανεξάρτητη επαρχία μπορεί να μην πληρώσει το μερίδιο της για το χρέος αν δεν κλείσει συμφωνία ρύθμισης με την ισπανική κυβέρνηση.

«Διακυβεύονται πολλά για την Ισπανία. Φανταστείτε ότι δεν υπάρχει συμφωνία για το δημόσιο χρέος της Ισπανίας. Πως θα εξυπηρετήσει το κράτος το δημόσιο χρέος του αν δεν υπάρχει συμφωνία με την Καταλονία για να αποδεχτεί το μερίδιο της ; Το κόστος από την μη επίτευξη συμφωνίας είναι ανυπολόγιστο» ανέφερε χαρακτηριστικά την Δευτέρα ο κ. Μας σύμφωνα με την El Pais.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Μας ύψωσε τον τόνο στον ισπανικό τραπεζικό τομέα, επειδή απείλησε ότι θα αποχωρήσει αν η Καταλονία αποσχιστεί από την Ισπανία. Την Κυριακή, ζήτησε από τους ψηφοφόρους να καταδείξουν το Λαϊκό Κόμμα, τους Σοσιαλιστές και τους Podemos που είναι κατά της καταλανικής ανεξαρτησίας.

Σ'ύμφωνα με πληροφορίες τη; El Pais, ο κ. Mas επιτέθηκε και στην διοικητή της Τράπεζας της Ισπανίας Λούις Λίντε που υποστήριξε ότι μπορεί να υπάρξει κίνδυνος να φύγουν πολλές καταθέσεις στην Καταλονία αν ανεξαρτητοποιηθεί από την Ισπανία.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: