22 Σεπτεμβρίου, 2015

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΗ ΝΔ

 

Στόχος να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό. Ειδικότερα, «μετά από συνεργασία που είχαν χθες το βράδυ, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, αποφασίστηκε να ξεκινήσουν από σήμερα οι διαδικασίες εκλογής Προέδρου και να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό», αναφέρει η λιτή ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η Νέα Δημοκρατία, λίγο πριν τις 10 σήμερα και γνωστοποίησε ότι θα εκλέξει νέο πρόεδρο και μάλιστα το ταχύτερο δυνατό.

Η διαδικασία διαδοχής ξεκινά πιο νωρίς από το αναμενόμενο καθώς «πιέζει» η δεξιά πτέρυγα του κόμματος που θέλει επαναπροσδιορισμό της κεντρώας φυσιογνωμίας που προσπάθησε να δώσει κατά την προεκλογική περίοδο ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Άμεσα πρόκειται να συνεδριάσουν τα αρμόδια όργανα, με στόχο να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες το ταχύτερο δυνατόν, ενώ αναμένεται να τηρηθεί το καταστατικό που προβλέπει εκλογή προέδρου από τη βάση. Σήμερα θα συνεδριάσει το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη για την υποψηφιότητά του, ενώ υποψήφιος αναμένεται να είναι και ο Μάκης Βορίδης.

Ο Μεϊμαράκης ανακοίνωσε εκλογές για νέο πρόεδρο
Κάλπες στη ΝΔ. Μόλις δυο 24ωρα μετά την ήττα από τον ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αποφάσισε να ξεκινήσει τις διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου στο κόμμα. Η ανάδειξη του νέου προέδρου θα γίνει από τη βάση του κόμματος. Ο ίδιος αν και δέχεται εισηγήσεις να δηλώσει παρών στην εσωκομματική μάχη, δήλωσε ότι πιθανότατα δεν θα είναι υποψήφιος γιατί διαφωνεί με τη διαδικασία. 
 
Οι πληροφορίες θέλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι υποψήφιος και να το ανακοινώνει άμεσα. Δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα κάνει ο Μάκης Βορίδης ενώ ο Πέτρος Τατούλης δηλώνει αποφασισμένος να «κατέβει» στη μάχη. «Μετά από συνεργασία που είχαν χθες το βράδυ, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, αποφασίστηκε να ξεκινήσουν από σήμερα οι διαδικασίες εκλογής Προέδρου και να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό» ανακοινώθηκε το πρωί της Τρίτης από το γραφείο Τύπου της ΝΔ. 

Οι διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου προέδρου ξεκινούν άμεσα και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συγκληθεί η κεντρική εφορευτική επιτροπή του κόμματος προκειμένου να αποφασιστεί το χρονοδιάγραμμα. Θα απαιτηθούν περίπου δυο μήνες για όλες τις διαδικασίες όπως η εγγραφή των μελών τους καταλόγους του κόμματος. 

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναμένεται να ζητήσει από τα όργανα του κόμματος που θα συνεδριάσουν εντός των επόμενων ημερών την επίσπευση των διαδικασιών προκειμένου ο νέος πρόεδρος να αναδειχθεί εντός του 2015. Το συνέδριο του κόμματος για την εκλογή προέδρου είχε αρχικά αποφασιστεί να γίνει τον Μάρτιο του 2016. 

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες θέλουν τον μεταβατικό πρόεδρο να δέχεται εισηγήσεις να είναι εκ νέου υποψήφιος, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δήλωσε πως πιθανότατα δεν θα είναι, ενώ παρών στην επόμενη ημέρα της ΝΔ αναμένεται να δηλώσει ο Κυριακός Μητσοτάκης. 

Η απόφαση Μεϊμαράκη για εσωκομματικές κάλπες δεν μπορούν να θεωρηθούν έκπληξη. Παρά τη στήριξη πολλών κορυφαίων στελεχών, ακόμη και μετά την ήττα της Κυριακής - μάλιστα η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι δεν τίθεται απολύτως κανένα θέμα ηγεσίας - ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης βρέθηκε ευθύς αμέσως αντιμέτωπος με τους δελφίνους κυρίως από τα άκρα δεξιά του κόμματος που διόλου δεν επιθυμούν μια στροφή του κόμματος προς το κέντρο. 

Οι Μάκης Βορίδης, Φαήλος Κρανιδιώτης και Άδωνις Γεωργιάδης ήταν οι πρώτοι που άσκησαν κριτική στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την προεκλογική στρατηγική της συνεννόησης και της συναίνεσης. 

Ο Μάκης Βορίδης μάλιστα επανήλθε αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης Μεϊμαράκη να στήσει κάλπες στο κόμμα χαρακτηρίζοντας την κίνηση απολύτως ορθή χωρίς πάντως να ξεκαθαρίσει αν ο ίδιος θα είναι υποψήφιος. 

Ξεκάθαρη απάντηση δεν έδωσε ούτε ο Άδωνις Γεωργιάδης που υποστήριξε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει αρχηγικές βλέψεις χωρίς πάντως να πει ξεκάθαρα ότι δεν θα είναι υποψήφιος. 

Σταθερός στην πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ εμφανίστηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. «Ασφαλώς και εμμένω» είπε χαρακτηριστικά ενώ τόνισε ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αντιμετωπιστεί το ότι δεν είναι βουλευτής. «Αυτό που προέχει είναι ο επανακαθορισμός των ορίων και των απόψεών της ΝΔ πάνω σε κρίσιμα θέματα» σημείωσε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: