22 Σεπτεμβρίου, 2015

ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ!

 

ΤΟ ΛΕΓΑΜΕ!.. εδώ και μέρες, ότι την επόμενη των εκλογών θα τρίβουμε τα μάτια μας με αυτά τα οποία θα δούμε από τα εκλογικά αποτελέσματα, που έβγαλαν οι κάλπες! Ο ευτελισμός (για να μην πούμε κάτι χειρότερο) πολλών δημοσκοπικών εταιριών, που άλλα ήθελαν να δουν και άλλα τους βγήκαν στη συνέχεια!.. Από πού ν’ αρχίσεις και πού να τελειώσεις;

►Από το γεγονός ότι οι περισσότερες εταιρίες δημοσκοπήσεων έβγαζαν πολλές φορές πρώτη τη Νέα Δημοκρατία και δεύτερο τον Σύριζα, τελευταία να ισοψηφούν (στήθος με στήθος δηλαδή), και τελικά η νίκη να είναι του Αλέξη Τσίπρα και μάλιστα με 8 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά (!!) από το δεύτερο κόμμα, που είχε αρχηγό τον κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη;

►Από το γεγονός ότι οι περισσότερες εταιρίες δημοσκοπήσεων είχαν «εξαφανίσει» το κόμμα του κ. Πάνου Καμμένου, το οποίο όχι μόνο πήρε υπέρ διπλάσιο ποσοστό από όσο του έδιναν οι δημοσκοπικές έρευνές τους, αλλά σχηματίζει εκ νέου κυβέρνηση με τον Σύριζα;

Να ήσαν άραγε τυχαίες οι πολύ σκληρές – και δικαιολογημένες- δηλώσεις του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, εναντίον αυτών των εταιριών δημοσκοπήσεων για την τακτική που ακολούθησαν; Από τα πυρά του δεν γλίτωσε ούτε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το οποίο έκανε έρευνες για λογαριασμό του Σκάϊ!

►Από το γεγονός ότι ο κ. Δημήτρης Μαύρος, επικεφαλής της MRB, μέσω του STAR - και μάλιστα παρουσία του κ Νίκου Χατζηνικολάου - ζήτησε «συγγνώμη» για τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, όπως έκανε ακριβώς και μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook; Ο κ. Μαύρος μεταξύ άλλων σχολίασε: «Μία μεγάλη ανάληψη της ευθύνης για λογαριασμό όλων όσων κάνουμε πολιτικές έρευνες. Το χάσαμε. Οι πολίτες δεν είπαν ψέματα. Η ευθύνη είναι δική μας» (!!).

►Από το γεγονός, ότι η εφημερίδα Kontra News σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα καλεί την κυβέρνηση «να κλείσει τις εταιρείες δημοσκοπήσεων», λέγοντας πως «χρόνια τώρα χειραγωγούν την κοινή γνώμη και αβαντάρουν τα κόμματα της διαπλοκής και τα ξένα συμφέροντα που τις χρυσοπληρώνουν για τις υπηρεσίες τους»;

Τι να πει κανείς; Φθάνει πια μ’ αυτό το τραγικό θέαμα, που αντικρίζουμε με τις περισσότερες από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, που αποπροσανατολίζουν τον λαό, αλλά και με όλα εκείνα τα κέντρα εξουσίας που ήθελαν τα αποτελέσματα των εκλογών να εξυπηρετούν τις δικές τους σκοπιμότητες!

Ήρθε, όμως, η ώρα να γίνει κάθαρση, όπως τουλάχιστον υποσχέθηκε προεκλογικά ο θριαμβευτής των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου κ. Αλέξης Τσίπρας! Πρόκειται για τον άνθρωπο, ο οποίος χωρίς τυμπανοκρουσίες, με μία παροιμιώδη σεμνότητα και ένα επιβεβλημένο πολιτικό ήθος, ο νεαρός πολιτικός, που ακούει στο όνομα Αλέξης Τσίπρας, έκανε πάλι το θαύμα του.

Μέσα σε εννέα μόλις μήνες κατάφερε να ανατρέψει τρεις φορές όλα τα προγνωστικά των δημοσκοπήσεων, να εξουδετερώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους, να φέρει τα πάνω κάτω στις επιδιώξεις των κέντρων εξουσίας και της διαπλοκής και να επιβάλει την δική του πολιτική γραμμή!.. Δεν πρόκειται για έναν απλό πολιτικό, αλλά για ένα φαινόμενο ηγέτη της πολιτικής μας ζωής!..

Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά ο επανεκλεγείς Πρωθυπουργός δεν θα απογοητεύσει τους ψηφοφόρους του, αλλά και όλους τους Έλληνες πολίτες, που τον εμπιστεύτηκαν ξεκάθαρα για δεύτερη φορά. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: «Καθαρή εντολή τετραετίας - Εντολή να ξεμπερδέψουμε με το χθες. Αυτή η νίκη ανήκει στο λαό - Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός συνώνυμα της περηφάνιας και του αγώνα.». 

Ναι!.. Αυτό ζητούν όλοι. Επίσης ο ίδιος ο κ. Τσίπρας  έγραψε πάνω σε μια φωτογραφία πως «…το καράβι στο λιμάνι θα φανεί, θαλασσινό πουλί στα όνειρά μας»!.. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: