17 Σεπτεμβρίου, 2015

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 
Βραχεία κεφαλή ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ τέσσερις μέρες πριν τις κάλπες

Μισή μονάδα πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τη νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κι ενώ η χώρα βρίσκεται στην τελική ευθεία πριν τις εκλογές της Κυριακής.

ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΟΙ ΑΦΑΝΕΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία των ληξιαρχείων στην Ελλάδα η σιωπηρή γενοκτονία που συντελείται εναντίον των Ελλήνων συνιστά ένα ακόμη success story των μνημονίων. Για το πρώτο 8μηνο του 2015, οι θανάτοι ανήλθαν σε 87.270 και οι γεννήσεις σε 63.750. Με άλλα λόγια το δημογραφικό έλλειμμα για τον πληθυσμό της Ελλάδας έφτασε αισίως τους 23.520.

ΟΙ ΠΙΟ ΒΟΥΒΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ

 

Μόλις τέσσερις ημέρες πριν από τις εκλογές, ελάχιστα σημάδια προεκλογικού πυρετού συναντάει κανείς στην Κόρινθο. Πάνω κάτω το ίδιο συμβαίνει στις περισσότερες περιοχές της επικράτειας. Οι Irish Times πραγματοποίησαν οδοιπορικό στην Κορινθία και διαπίστωσαν πως η καθημερινότητα έχει υποσκελίσει τα πάθη, τις κομματικές αγωνίες και τις ελπίδες μέσα από αυτή την εκλογική μάχη. 

ΕΚΛΙΠΑΡΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

 

Η δήλωση στις 14 Σεπτεμβρίου του Αλεξάντερ Μεντεβέντεφ, ότι ο ρωσικός κολλοσός Gazprom διακόπτει τις διαδικασίες προώθησης της κατασκευής του αγωγού Türkstream που θα μεταφέρει από τη Ρωσία φυσικό αέριο μέσω Τουρκίας και στη συνέχεια μέσω Ελλάδας στην Ευρώπης, λόγω της πολιτικής αναστάτωσης που επικρατεί στην Τουρκία. Το γεγονός αυτό φαίνεται πως προκάλεσε ταραχή στη γειτονική μας χώρα, και οι Τούρκοι κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να αντιστρέψουν το κλίμα αυτό.

ΤΑ ΛΕΧΘΕΝΤΑ ΤΟΥ κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΞΗ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΙΝΔΙΚΤΟΥ (ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΕΤΟΣ) - (ΣΤ΄ ΜΕΡΟΣ - ΤΕΛΟΣ)

 

Ἡ Εἰσήγηση τοῦ κ. Βαρθολομαίου, εἶναι εἰσήγηση προγραμματικὲς δηλώσεις τῆς νέας Ἐκκλησίας, ποὺ εἶναι ὁλοζώντανη πιὰ ἐδῶ, χωρὶς νὰ κρύβεται

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΜΕΣΩ FACEBOOK ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ EΒΡΟ

 

Μέχρι στιγμής η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη λύση με τις εισροές των μεταναστών στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου. Τώρα όμως από ότι φαίνεται ανοίγει και δεύτερο μέτωπο, μιας και οι Τούρκοι είναι έτοιμοι να προωθήσουν κι άλλους μετανάστες αυτή τη φορά όμως από τον Έβρο παίρνοντας αρκετά χρήματα.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:H εφαρμογή του μνημονίου μετά τις εκλογές είναι προαποφασισμένη, υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. «Κανείς δεν μιλάει πια για τις πρώτες 100 μέρες, όπως ακούγαμε στο παρελθόν. Τώρα όλα είναι ψηφισμένα» ανέφερε και τόνισε ότι «Ο ψηφοφόρος δεν πρέπει να πέσει στο κλίμα της πόλωσης, αλλά να ενισχύσει τη δύναμη που θα παίξει τον ρόλο της αντιπολίτευσης».

ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΗΜΕΡΗΣΕΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ

 

Η Ελλάδα οδεύει στις κάλπες για τρίτη φορά μέσα σε μόλις οχτώ μήνες. Ομως η οικονομία της αναμένεται να καταρρεύσει υπό το βάρος της λιτότητας, εκτιμά η Telegraph. Οι εκλογές μπορεί να φέρουν μία επίφαση πολιτικής σταθερότητας, όμως οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι η οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να πετύχει τους ετήσιους στόχους προϋπολογισμού που απαιτούνται για τα δάνεια διάσωσης.

Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ

 

Αν «διάβαζε» κανείς τις επιδόσεις των εσόδων τον Αύγουστο θα πίστευε ότι ο Προϋπολογισμός μπήκε επιτέλους σε τροχιά. Αν πάλι πέσει το μάτι του στα στοιχεία του 8μήνου, θα υποστεί σοκ, καθώς η «τρύπα» μοιάζει με... άβυσσο. Αν επιχειρήσει, πάλι, να ξεκινήσει την ανάγνωση από το πεδίο των δαπανών, θα επιβεβαιώσει ότι η λογιστική διάσωση του Προϋπολογισμού οφείλεται στην εσωτερική στάση πληρωμών.