12 Σεπτεμβρίου, 2015

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: ΘΡΙΛΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ - ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ

 

Ελάχιστη διαφορά ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ καταγράφει νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis, σύμφωνα με την οποία μόλις 0,3% είναι μπροστά το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, επιβεβαιώνοντας το σκηνικό εκλογικού θρίλερ το βράδυ της 20ης Σεπτεμβρίου. 

ΤΑ ΛΕΧΘΕΝΤΑ ΤΟΥ κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΞΗ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΙΝΔΙΚΤΟΥ (ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΕΤΟΣ) - (Α΄ ΜΕΡΟΣ)

 
Ἡ Εἰσήγηση τοῦ κ. Βαρθολομαίου, εἶναι εἰσήγηση προγραμματικὲς δηλώσεις τῆς νέας Ἐκκλησίας, ποὺ εἶναι ὁλοζώντανη πιὰ ἐδῶ, χωρὶς νὰ κρύβεται!  

Παραθέτουμε την ομιλία  του, ὑπογραμμίζοντας κακοδοξίες του καὶ σχολιάζοντάς τις (μὲ μπλὲ χρῶμα):

ΤΟ ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΝΤ ΤΗΣ 12ης ΜΑΪΟΥ: ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

 

Το δραματικό παρασκήνιο για το πώς η Ελλάδα πλήρωσε το ΔΝΤ στις 12 Μαΐου 2015 περιγράφει ο πρώην εκπρόσωπος της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Θάνος Κατσάμπας, στο προσωπικό του blog που τιτλοφορείται «Econothoughts».

ΤΕΤΡΑΩΡΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΒΕ ΦΑΛΤΣΙΑΝΙ

 

Κατάθεση-βόμβα από τον «πατέρα» της λίστας Λαγκάρντ Ερβέ Φαλτσιανί δόθηκε σε τέσσερις εισαγγελείς επί ώρες χθες Παρασκευή το πρωί.Το «Βήμα» εντόπισε τον Ερβέ Φαλτσιανί στην ελληνική πρεσβεία, από τον οποίο απέσπασε την εξής δήλωση: «Έδωσα όλα τα στοιχεία, νομίζω ότι βοήθησα πολύ την ελληνική δικαιοσύνη. Η λίστα που έφτασε στη χώρα σε είχε ελάχιστα στοιχεία από αυτά που πραγματικά υπάρχουν».

ΣΧΕΔΙΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ» ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ 1.000 ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ

 

Με εντολή της ΕΚΤ εξετάζεται η κατάσχεση των μετοχών από τις τράπεζες που έχουν δοθεί ως collateral για τα «κόκκινα» δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που εν τέλει δεν εξυπηρετούνται.

Ο κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΣΤΗ ΧΙΟ

 

Κοντά σε πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται στο νησί της Χίου βρέθηκε χθες το απόγευμα ο κ. Βαρθολομαίος. Ο κ. Βαρθολομαίος επισκέπτεται το νησί προσκεκλημένος του οικείου Μητροπολίτη και των τοπικών αρχών.

ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΚΗΡΥΤΤΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Σε αντίσταση κατά του τουρκικού κράτους καλεί η Ένωση Κοινοτήτων Κουρδιστάν, όλους τους Κούρδους. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει πως "Οι κάτοικοι της πόλης Τσίζρε πρέπει να υποστηριχτούν με τον ίδιο τρόπο που υποστηρίχτηκε η αντίσταση της Κομπάνι στην εξάμηνη πολιορκία από το Ισλαμικό Κράτος".

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Τέσσερις ανήλικοι μετανάστες αγνοούνται στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου, μετά την ανατροπή πλαστικού σκάφους στο οποίο επέβαιναν. Πλωτό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε και περισυνέλεξε σώους 24 μετανάστες. Από τα ξημερώματα βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων. Ένας ακόμη 20χρονος μετανάστης αγνοείται ανοιχτά της Λέσβου.

ΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Η Ρωσία θα συνεχίσει να προωθεί οπλισμό στον Σύριο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ ώστε να στηρίξει τις συριακές ένοπλες δυνάμεις, να υψώσουν το ανάστημά τους έναντι των μαχητών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΕ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ

 

Περισσότεροι από τους μισούς γερμανούς δεν αισθάνονται απειλή από την πρωτόγνωρη εισροή προσφύγων στη χώρα τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα, ενώ πολλοί εξ αυτών εκφράζουν δυσαρέσκεια για τον τρόπο με τον οποίο η γερμανική κυβέρνηση χειρίζεται την κρίση, αποκαλύπτει άλλη σφυγμομέτρηση.

ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

 

Έμμεσα ή ακόμη και άμεσα μπλεγμένοι με το οργανωμένο έγκλημα φέρονται οι περισσότεροι ηγέτες αλλά και κορυφαία πολιτικά στελέχη της Αλβανίας, σύμφωνα με εμπιστευτική έκθεση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), που δημοσιεύει η ιστοσελίδα Lapsi.al.