12 Σεπτεμβρίου, 2015

ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΚΗΡΥΤΤΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Σε αντίσταση κατά του τουρκικού κράτους καλεί η Ένωση Κοινοτήτων Κουρδιστάν, όλους τους Κούρδους. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει πως "Οι κάτοικοι της πόλης Τσίζρε πρέπει να υποστηριχτούν με τον ίδιο τρόπο που υποστηρίχτηκε η αντίσταση της Κομπάνι στην εξάμηνη πολιορκία από το Ισλαμικό Κράτος".

Επίσης η ανακοίνωση αναφέρει «Οι επιθέσεις έχουν στόχο να αναγκάσουν τον λαό να παραδοθεί, σκοτώνοντάς τον αλλά και στερώντας του τροφή και νερό. Η πλειοψηφία των σκοτωμένων και των τραυματιών στην Τσίζρε είναι γυναίκες και παιδιά. Το τουρκικό κράτος δεν έχει ηθικές και κοινωνικές αξίες. Δεν τηρεί ούτε καν τους δικούς του νόμους και κατάφωρα διαπράττει κάθε είδους δίωξη και επίθεση.

Η σιωπή της διεθνούς κοινότητας επίσης ενθαρρύνει και παίζει ρόλο στη συνέχιση αυτών των επιθέσεων». Για τους Μουσουλμάνους τονίζει πως "Όσο αφορά τους μουσουλμάνους που δεν μπορούν να μεταναστεύσουν από τις χώρες των απίστων στο Χαλιφάτο, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για αυτούς να χτυπήσουν τους άπιστους εχθρούς του Ισλαμικό Κράτος. (…) Να χτυπήσουν τους συμμάχους του PKK (Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν) και των Πεσμεργκά σε Ευρώπη και Αμερική».
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: