24 Ιουλίου, 2015

ΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΔΙΕΘΝΩΣ ΜΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ

 

Το παρακάτω κείμενο το παραθέτουμε ολόκληρο για να δείτε πώς αντιλαμβάνονται οι πιο σοβαροί οικονομολόγοι την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, όταν δεν χρηματίζονται για να βγαίνουν και να λένε άλλα. Το κείμενο είναι της 7/7 και αναρωτιέμαι, δεν μπόρεσε να κουβεντιάσει με κανέναν από δαύτους η κυβέρνηση Τσίπρα; Ούτε άκουσε, ούτε είδε κανείς από το επιτελείο του;

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

Καθ΄ όλη τη διάρκεια των χρόνων της επάρατης μεταπολίτευσης αχρείοι κυβερνήτες της Πατρίδος μας, εκλέγονταν με μεγάλες πλειοψηφίες, εξαγοράζοντας τον ελληνικό λαό με τα δανεικά και αγύριστα που εισέπρατταν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εκτινάσσοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο το Δημόσιο Χρέος μας. 

41 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ 1974

 

Ιούλιος του 1974 και η Χούντα καταρρέει κάτω από την εθνική και διεθνή κατακραυγή για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.Οι πολιτικές δυνάμεις τις χώρας αποφασίζουν να δράσουν αποσπώντας την διαβεβαίωση του δικτάτορα Ιωαννίδη ότι ο στρατός δεν θα δε θα εμποδίσει τις πολιτικές δυνάμεις να επιτελέσουν το έργο τους.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Στο Πάρκο Ελευθερίας βρέθηκε το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, προκειμένου να παραστεί στην εκδήλωση μνήμης για την κατάρρευση της δικτατορίας  που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ).

Η ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΙΣΡΑΗΛ

 

Η Διπλωματία δεν σταματά λόγω οικονομικής κρίσης, λόγω Capital Controls ή λόγω Νομίσματος! Παράλληλα με τα Οικονομικά θέματα που τείνουν να απορροφούν την ενέργεια και τον χρόνο των Πολιτών και των ΜΜΕ, ένας κόσμος ισορροπιών και προκλήσεων συνεχίζει να υφίσταται: ο κόσμος της Διπλωματίας και της Γεω-πολιτικής. και να εργάζεται με γνώμονα την ασφάλεια της χώρας μας.

ΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ

 

Τις συνέπειες ενός Grexit και το πώς θα διαμορφωθεί το οικονομικό, επιχειρηματικό, επενδυτικό και κοινωνικό πεδίο μετά από αυτό, ανέλυσε ο διεθνής οίκος συμβουλευτικών και ελεγκτικών υπηρεσιών Ernst & Young.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΑΛΑΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΗΣ MΕΡΚΕΛ

 

«Η Ελλάδα χαλάει το καλοκαίρι της Mέρκελ», γράφει σε άρθρο της η ιστοσελίδα Politico, επισημαίνοντας ότι η Καγκελάριος φαίνεται να έχει αγγίξει τα όρια της εξουσίας της, ενώ εμφανίζεται κουρασμένη και πολιτικά αποδυναμωμένη.

ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;

 

Ένα φάντασμα πλανάται πάνω από τον ελληνικό ουρανό, ίσως και πάνω από τον ευρωπαϊκό: το φάντασμα των πρόωρων εκλογών. Όλοι τις ξορκίζουν, αλλά ο καθένας για διαφορετικούς λόγους.