21 Ιουνίου, 2015

ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ του Β΄ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 21/6/2015

 
 "Έλληνες και Ευρωπαίοι να κάνουμε πράξη την ενότητα"

Στον ποταμό της ιστορίας, σε μία γωνιά ακουμπισμένες, βρίσκονται δύο μεγάλες πέτρες. Όμορφα λαξεμένες από το νερό που κυλά ανά τους αιώνες, σμιλεύτηκαν τόσο πολύ, που, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, θεωρήσαμε πως έγιναν ένα.  Ευρώπη και Ελλάδα, δύο αναπόσπαστες όψεις της ίδιας πέτρας που μέχρι πρόσφατα έμοιαζε ακατόρθωτο, να σπάσει στα δύο.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΤΑΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ

 

Με τις μηχανές αναμμένες θα είναι από τις 9 το βράδυ της Κυριακής το κυβερνητικό αεροσκάφος, προκειμένου να μεταφέρει τον Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να συναντήσει στην πρωτεύουσα του Βελγίου τους Νίκο Παππά και Ευκλείδη Τσακαλώτο που φέρεται να έχουν μεταβεί από το Σάββατο σε «μυστική αποστολή», προκειμένου να έχουν «εκ του σύνεγγυς» επαφές. Το πρωί της Κυριακής ο Αλ. Τσίπρας ενημερώνει το Κυβερνητικό Συμβούλιο για την τελική ελληνική πρόταση.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είχε τηλεφωνική επικοινωνία το Σάββατο με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και πρόκειται να μιλήσει εκ νέου μαζί του την Κυριακή, αναζητώντας μία λύση στο ελληνικό ζήτημα, δήλωσε ευρωπαίος αξιωματούχος στο Reuters. «Άκρως υποκριτική ρητορεία» χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης την πρόταση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά για «μεγάλη εθνική συνεννόηση».

Ο ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

 

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και του Σεβ. Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης «Σαμοθράκη. Τα μυστήρια των μεγάλων θεών» στο Μουσείο της Ακρόπολης.

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

 

To φετινό καλοκαίρι παρέχει την ξεχωριστή ευλογία της διοργάνωσης και πραγματοποίησης των εκκλησιαστικών μας κατασκηνώσεων – υπό την πνευματική καθοδήγηση και τις υποδείξεις του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, o οποίος εμπνέει και το έργο αυτό.  Θα λάβουν χώρα για τρίτη συνεχή χρονιά στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της Ι.Αρχιεπισκοπής μας στον Αυλώνα Αττικής.

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Εκατοντάδες άνθρωποι - 1.800 σύμφωνα με την αστυνομία- διαδήλωσαν σήμερα στο Βερολίνο σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους μετανάστες στην Ευρώπη και κατά της λιτότητας στην Ελλάδα.

ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

 
 
Ματθ. στ΄ 22-33
Ο λύχνος του σώματος εστίν ο οφθαλμός• εάν ουν ο οφθαλμός σου απλούς η, όλον το σώμα σου φωτεινόν έσται• 23. εάν δέ ο οφθαλμός σου πονηρός η, όλον το σώμα σου σκοτεινόν έσται. Ει ουν φως το εν σοι σκότος εστί, το σκότος πόσον;

ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ Η ΜΕΡΚΕΛ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩ

 

Στο Βερολίνο, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, οι πολιτικοί έχουν ήδη αρχίσει να σκέφτονται την επόμενη ημέρα. Μπορεί αυτή να είναι την επόμενη εβδομάδα, σε έναν μήνα ή ένα χρόνο.

ΠΙΕΣΕ ΤΟ ΝΑΤΟ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

 

Δεν αποδεικνύεται αλλά είναι πολύ πιθανόν το ΝΑΤΟ να έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφαση των Ευρωπαίων ηγετών, να υπάρξει έκτακτη Σύνοδος Κορυφής, με στόχο να επιλυθεί το ελληνικό ζήτημα και να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «ΕΣΥ ΠΡΟΕΔΡΕ ΠΕΙΝΑΣΕΣ ΚΡΥΩΣΕΣ ΣΤΕΡΗΘΗΚΕΣ;»

 

Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ της Κοζάνης παραχώρησε το Σάββατο 20 Ιουνίου, ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου.

ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ

 

Τη δέσμευση ότι θα εξετάσει ενδελεχώς τις καταγγελίες του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείου (ΔΝΤ), Παναγιώτη Ρουμελιώτη έδωσε το εποπτικό όργανο δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ.