19 Ιουνίου, 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Δ.Ι.Σ. ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ


Συνήλθε σήμερα 19.6.2015 σε συνεδρίαση η Διαρκής Ιερά Σύνοδος προκειμένου να ασχοληθεί με το βασικό θέμα της ημερησίας διατάξεως «Νομοθετική Πρωτοβουλία περί του νέου συμφώνου συμβιώσεως».

ΠΡΩΤΑ ΡΩΣΙΑ ΜΕΤΑ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

 

Χωρίς συμφωνία για την Ελλάδα ολοκληρώθηκε το Eurogroup στο Λουξεμβούργο ενώ αποφασίστηκε η σύγκληση Συνόδου Κορυφής για το ελληνικό ζήτημα τη Δευτέρα. Πάντως ο πρόεδρος του οργάνου Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί αλλά και η πρόεδρος του ΔΝΤ ζήτησαν, συχνά σε σκληρή γλώσσα, να παρουσιάσει νέα συμφωνία στους θεσμούς, ζήτησαν «εύλογους» συμβιβασμούς, επισήμαναν τον παράγοντα του χρόνου που λιγοστεύει και όλα αυτά πάντα προκειμένου να αποφευχθούν...τα χειρότερα.

GUARDIAN: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ»

 

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει, δεν θα πληρώσει» είναι ο τίτλος του πρωτοσέλιδου αφιερώματος της Guardian στην Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο εξώφυλλο της ημερήσιας βρετανικής εφημερίδας απεικονίζεται προβληματισμένος σε γαλανόλευκο φόντο και δίπλα του φαίνονται οι αριθμοί της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας της κρίσης. Στις 9 γραμμές της παρατίθενται οι αριθμοί:

Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ

 

ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ:«Είναι αδύνατο να προβλέψουμε τι θα γίνει με τις σεξουαλικές διαφοροποιήσεις στο μέλλον, σε διακόσια ή τριακόσια χρόνια. Ένα πράγμα δεν πρέπει να λησμονούμε: οι άνδρες και οι γυναίκες εμπλέκονται σε έναν ιστό αιώνων πολιτιστικών προσδιορισμών, που είναι σχεδόν αδύνατο να αναλυθούν στην πολυπλοκότητά τους. Είναι πλέον αδύνατο να μιλάμε για «γυναίκα» ή για «άνθρωπο» χωρίς να παγιδευόμαστε μέσα σε ένα ιδεολογικό θέατρο, όπου ο πολλαπλασιασμός αναπαραστάσεων, αντανακλάσεων, αναγνωρίσεων, μετασχηματισμών, παραμορφώσεων, συνεχούς  αλλαγής  εικόνων και φαντασιώσεων, ακυρώνει εκ των προτέρων οποιαδήποτε εκτίμηση».

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: «Διαζύγιο αλά ελληνικά» («My big fat Greek divorce») είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος του περιοδικού Economist, που παραφράζει τον τίτλο της γνωστής ταινίας της Νία Βαρντάλος «Γάμος αλά ελληνικά» («My Big Fat Greek Wedding») για να σχολιάσει τις εξελίξεις στις διαβουλεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους πιστωτές. Στη φωτογραφία του εξωφύλλου «οι πρωταγωνιστές της ταινίας Αλέξης Τσίπρας και Άνγκελα Μέρκελ» βρίσκονται κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού.

ΝΕΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΖΗΤΑ Ο ΠΙΕΡ ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αντιμετωπίζει με εποικοδομητικό πνεύμα τις διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά, η οποία θα πρέπει να βαδίσει στην οδό των διαρθρωτικών αλλαγών. Αυτό δήλωσε από το Λουξεμβούργο ο γάλλος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, τονίζοντας την ανάγκη εξεύρεσης μιας κοινά αποδέκτης λύσης και «την αποφυγή ενός Βατερλώ» που αναμφισβήτητα θα ήταν, όπως ανέφερε, μια χρεοκοπία της Ελλάδας.

ΕΠΑΦΕΣ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ MR GAZPROM ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΩΝ BRICS

 

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη, στα πλαίσιο του Οικονομικού Φορουμ της Αγίας Πετρούπολης συναντήθηκαν με τον επικεφαλής της Gazprom Alexey Miller. Συζήτησαν για ενεργειακά θέματα και το θέμα του αγωγού. Ο Πρωθυπουργός, μαζί με τον υπουργό Ενέργειας, κ. Λαφαζάνη, είχαν συνάντηση και με αντιπροσωπεία της διοίκησης της νέας αναπτυξιακής τράπεζας των BRICS.

ΜΟΣΧΑ: ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΕΑΝ ΠΑΡΑΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ

 

Η Μόσχα θα επεκτείνει το εμπάργκο που έχει επιβάλει στα ευρωπαϊκά γεωργικά προϊόντα, εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση παρατείνει τις κυρώσεις της σε βάρος της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Οικονομίας Αλεξέι Ουλιούκοφ.

ΞΕΘΑΨΑΝ 4 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΚΗΠΟ ΒΙΛΑΣ ΒΑΡΩΝΟΥ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

 

H οικονομική αστυνομία της Ιταλίας ανακοίνωσε ότι κατέσχεσε περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ σε χαρτονομίσματα, τα οποία ανακαλύφθηκαν θαμμένα στον κήπο της βίλας του αρχηγού ενός δικτύου διακίνησης ναρκωτικών κοντά στο Τορίνο.