19 Ιουνίου, 2015

GUARDIAN: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ»

 

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει, δεν θα πληρώσει» είναι ο τίτλος του πρωτοσέλιδου αφιερώματος της Guardian στην Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο εξώφυλλο της ημερήσιας βρετανικής εφημερίδας απεικονίζεται προβληματισμένος σε γαλανόλευκο φόντο και δίπλα του φαίνονται οι αριθμοί της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας της κρίσης. Στις 9 γραμμές της παρατίθενται οι αριθμοί:

-Μείωση κατά 25% της εγχώριας παραγωγής και βιομηχανίας

-Μείωση κατά 28,5% στην κατανάλωση φαγητού

-Περικοπές κατά 61% στη μέση σύνταξη-εξπρές

-45% των συνταξιούχων ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας

-26% ανεργία, με το ποσοστό αυτό στις ηλικίες κάτω των 25 να σκαρφαλώνει στο 50%.

Σημειώνεται ότι στο δημοσίευμα που το υπογράφουν οι Lary Elliott και Ian Traynor γίνεται αναφορά στην έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), ο οποίος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την έλλειψη ρευστότητας και την ανάγκη επίσπευσης των συνομιλιών για την επίτευξη συμφωνίας. Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι ο κ. Στουρνάρας τονίζει στην έκθεσή του πως η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος μιας «ανεξέλεγκτης κρίσης».

Στο ίδιο άρθρο ο Guardian παραθέτει δηλώσεις αξιωματούχου των Βρυξελλών, ο οποίος επισημαίνει: «Οι εξελίξεις για το ελληνικό ζήτημα δεν θα πάρουν πολύ χρόνο. Η μπάλα βρίσκεται πλέον στο ελληνικό γήπεδο. Πραγματικά πιστεύω ότι όλα θα τελειώσουν πολύ σύντομα».
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: