02 Ιουνίου, 2015

ΣΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

 

Αναχωρεί με τη συνοδεία του διακόνου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Τζιαν Φράνκο Φιορίν σήμερα, Τρίτη, για τη Βενετία και τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου το σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας που έφτασε στην Αθήνα στις 10 Μαΐου με τιμές αρχηγού κράτους. Πλήθος κόσμου προσκύνησε το άγιο λείψανο το οποίο παρέμεινε στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας για 23 ημέρες.

«ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΔΙΑΙΡΕΙ ΤΟ ΟΧΙ»

 

Μήνυμα σε εταίρους και θεσμούς, έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας λίγες ώρες μετά την 5μερή συνάντηση στο Βερολίνο, τονίζοντας πως οι αποφάσεις για το ελληνικό ζήτημα θα πρέπει να ληφθούν από τους ηγέτες της ΕΕ και να είναι πολιτικές. Όπως εξήγησε, η επιλογή είναι ανάμεσα στο να υπάρξει μια ρεαλιστική προοπτική εξόδου της χώρας από την κρίση ή στην διαίρεση της Ευρώπης, που όπως τόνισε επιθυμούν κάποιοι, στη λογική του διαίρει και βασίλευε.

ΤΟ BRUSSELS GROUP ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

 

Μια ανάσα από την οριστικοποίηση της συμφωνίας με τους εταίρους και δανειστές είναι η ελληνική κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, το Brussels Group επεξεργάστηκε τελικό κείμενο συμφωνίας, το οποίο και “ζυγίζουν” στο αποψινό δείπνο τους στο Βερολίνο Άνγκελα Μέρκελ, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και Φρανσουά Ολάντ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο κείμενο έχουν περιληφθεί υποχωρήσεις και των δυο πλευρών, κάτι που σημαίνει ότι οι τελικές ανακοινώσεις θεωρούνται άμεσες.

«Ο ΠΑΠΙΣΜΟΣ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ»

 

(ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΕΡΟΣ):ΕΠΙΛΕΓΟΜΕΝΑ: "Ο Παπισμός, ώς φορέας σωρείας αίρετικών δοξασιών, βρίσκεται έξω από τά όρια της 'Εκκλησίας· καί, ώς εκφραστής ένός εγκοσμιοκρατικού πολιτεύματος, αποτελεί παγκόσμιο κέντρο εξουσίας. Παρ' όλη, βέβαια, τήν εξωτερική του λάμψη καί δύναμη, κρύβει μέσα του μιά τραγική αδυναμία, γιατί απλούστατα στηρίζεται στήν πλάνη.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ

 

Συνεχίζονται οι ανταλλαγές απόψεων στο πλαίσιο του Brussels Group, μεταξύ των ελληνικών Αρχών και των Θεσμών, προκειμένου να συμφωνηθεί ένας αξιόπιστος κατάλογος μεταρρυθμίσεων, ανέφερε η αναπληρωτής εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Κρήτη 2», όταν ένας επιβάτης κρατούσε όμηρο μια γυναίκα υπό την απειλή ενός σπασμένου ποτηριού. Ενώ το πλοίο έδενε στο λιμάνι του Πειραιά, κλιμάκιο των ειδικών αποστολών του Λιμενικού, μονάδα υποβρυχίων αποστολών και στελέχη της ασφάλειας Πειραιά, μπήκαν μέσα, ακινητοποίησαν τον δράστη και τον συνέλαβαν.

WALL STREET JOURNAL: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ

 

Την άποψη Eυρωπαίων αξιωματούχων πως μια ελληνική χρεοκοπία δεν οδηγεί αναπόφευκτα σε έξοδο από το ευρώ προβάλει ο αρθρογράφος της Wall Street Journal Σάιμον Νίξον, σε άρθρο του που εστιάζει στις αμερικανικές παρεμβάσεις υπέρ της Ελλάδας.

ΜΙΑ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΙΣΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

 

Με μία ανακοίνωση η Έλενα Παναρίτη αρνείται τον διορισμό της στο ΔΝΤ, δίνοντας διέξοδο στο σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε για την κυβέρνηση από την επιλογή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη να την τοποθετήσει στη θέση της εκπροσώπου της Ελλάδας στο Tαμείο. 

ΑΜΟΙΒΗ-ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ

 

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά… 500.000 δολάρια (330.000 βρετανικές λίρες) ζήτησε ως αμοιβή ο Τόνι Μπλερ από τους διοργανωτές συνεδρίου στη Στοκχόλμη, προκειμένου να μιλήσει για την καταπολέμηση της παγκόσμιας πείνας.

ΠΡΟΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ

 

Στο στάδιο της συγγραφής της συμφωνίας έχουν μπει οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αθήνας και των Θεσμών, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές από τις Βρυξέλλες.