08 Απριλίου, 2015

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ Α.Θ.Μ. ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΕΠΙ ΤΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

 

 


ΤΟ ΙΕΡΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΧΕΛΑΙΟΥ

 

Κάθε Μεγάλη Τετάρτη πριν την Τελετή του Νιπτήρος τελείται σε όλες τις Εκκλησίες, το Ιερό Ευχέλαιο. Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική για την Εκκλησία ακολουθία, τόσο, που την έχει εντάξει στα μυστήρια της. Αυτή τη μέρα το Ευχέλαιο τελείται στις εκκλησίες, όμως πολλοί άνθρωποι καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, το κάνουν στα σπίτια τους. 

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

 

Αποτελείται από μία μεγάλη ροτόντα με τρούλο, πάνω από το Κουβούκλιο του Πανάγιου Τάφου κι ένα συνεχόμενο οικοδόμημα με δικό του τρούλο, που είναι το καθολικό της Αναστάσεως.

ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΔΕΙΠΝΟΣ

 

 

Πραγματικά δεν έχω τι να πω για τη σημερινή πανήγυρη. Διότι η μεν πανήγυρη παρακινεί τη γλώσσα μου στο να κατηγορήσω τον Ιούδα, ενώ η φιλανθρωπία του Σωτήρα μου την γυρίζει πίσω. Και είμαι κυριευμένος από αυτά τα δύο, από μίσος εναντίον του προδότη, και αγάπη για τον Κύριο. 

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα:Οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε στην Ημαθία, όταν δύο αδέλφια έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στην επαρχιακή οδό Γιαννιτσών - Αλεξάνδρειας. 

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΛΕΡΤ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ»

 

Ολοφάνερη είναι η ενόχληση της γερμανικής κυβέρνησης από το αυριανό ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα. Η Deutsche Welle, επανέρχεται με νέο σχόλιο υποστηρίζοντας, ότι «η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα προκαλεί εκνευρισμό στις Βρυξέλλες.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ - EΡΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ

 

Συμφωνία των ηγετών των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο Νίκου Αναστασιάδη και Ντερβίς Έρογλου για επανάληψη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, ανακοίνωσε ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ Έσπεν Άιντε, ο οποίος είχε προηγουμένως χωριστές συναντήσεις μαζί τους.

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 

«Η στρατιωτική δράση στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας είναι αναπόφευκτη και πρέπει να γίνουν περισσότερα για την αντιμετώπιση των θρησκευτικών διώξεων» τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Corriere della Sera».

Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΙΝΗΣΗ

 

Oι συζητήσεις με τις ελληνικές Αρχές συνεχίστηκαν το Σαββατοκύριακο και θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες και βδομάδες, δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αλεξάντερ Βιντερστάιν, ο οποίος πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι αυτή που θα πρέπει να κάνει κάποια κίνηση.

OΠΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΣΝΙΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

 

Η Σερβία αρνείται κάθε εμπλοκή στην πώληση όπλων σε οργανώσεις της "Αλ Κάιντα", στη Λιβύη. Το ζήτημα έγινε γνωστό από δημοσιεύματα βοσνιακών ΜΜΕ, που αναφέρουν ότι σερβική εταιρεία αγοράζει όπλα στη Βοσνία και τα πουλάει στην "Αλ Κάιντα", στη Λιβύη.