08 Απριλίου, 2015

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 

«Η στρατιωτική δράση στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας είναι αναπόφευκτη και πρέπει να γίνουν περισσότερα για την αντιμετώπιση των θρησκευτικών διώξεων» τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Corriere della Sera».

Ο επικεφαλής της ιταλικής εξωτερικής πολιτικής εξήγησε πως «η Ευρώπη έχει εδώ και χρόνια αγνοήσει τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι σε άλλες περιοχές του κόσμου», προσθέτοντας πως «η γηραιά ήπειρος πρέπει να δράσει άμεσα», στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους απειλούν τη δημόσια ασφάλεια και εκφράζουν τη θρησκευτική μισαλλοδοξία.

«Η απάντηση στην τρομοκρατία περιλαμβάνει αναπόφευκτα στρατιωτικές συνέπειες. Αυτό μπορεί να σοκάρει ορισμένους ανθρώπους, αλλά οι ομάδες αυτές πρέπει να αντιμετωπιστούν επίσης με στρατιωτικά μέσα. Δεν θα χρησιμοποιήσω τη λέξη “μάχη” για να αποφύγω να χαρακτηριστώ “σταυροφόρος”» επεσήμανε.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ιταλίας έχουν αναλάβει την εκπαίδευση του κυβερνητικού στρατού στη Σομαλία, όπου δρουν μέλη της εξτρεμιστικής ομάδας Αλ Σαμπάμπ. Την ίδια στιγμή η Ρώμη κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη χαοτική κατάσταση στη Λιβύη και τη γενικότερη κατάσταση στη Βόρεια Αφρική, όπου καθημερινά εκατοντάδες πρόσφυγες επιχειρούν να περάσουν δια θαλάσσης σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Σύμφωνα με τον Πάολο Τζεντιλόνι, ανάμεσα στους μετανάστες θα μπορούσαν εύκολα να βρίσκονται και μέλη εξτρεμιστικών οργανώσεων που σκοπεύουν να βλάψουν τη δημόσια ασφάλεια και να πλήξουν την εδαφική ακεραιότητα κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Για πολλά χρόνια η Ευρώπη είχε μία κακή συνήθεια, ένα μίγμα εγωισμού και δειλίας που είχε ως αποτέλεσμα να στρέφει το βλέμμα της αλλού, όταν επρόκειτο για πράγματα που συνέβαιναν μακριά από τον μικρόκοσμό μας» εξήγησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: